Start cursus ‘Omgaan met dementie’

04 oktober 2021

Wanneer een partner, vader of moeder, broer of zus dementie heeft, vergt dit niet alleen lichamelijke inspanning van de betrokkenen, het doet ook een duidelijk beroep op de psychische draagkracht. De persoon die nauw bij de zorg betrokken is, is het middelpunt. De ervaring is dat mensen die de cursus “Omgaan met dementie’’ volgen, daar veel baat bij hebben. De training bestaat uit informatie over de aandoening, het omgaan met dementie en het zorgen voor jezelf. De cursus zal worden gegeven door Yvonne Ruigrok.

Deze cursus gaat van start bij voldoende deelnemers en is bedoeld voor mantelzorgers die in de gemeente Lelystad wonen of mantelzorgers die zorg hebben voor een naaste met dementie die in Lelystad woont. In totaal kunnen 8 mantelzorgers deelnemen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ayse Yilan (06 46 31 28 25 of a.yilan@welzijnlelystad.nl).

Aanmelden

Meld je aan via Welzijn Lelystad, 0320-707159 of per mail via mantelzorgondersteuning@welzijnlelystad.nl. Na aanmelding ontvang je de uitnodiging met verdere informatie over de cursus.

Locatie: Wijkcentrum Dukdalf
Adres: Punter 35-27