Jonge mantelzorgeravond 12+

De maandelijkse themabijeenkomst voor jonge mantelzorgers waar de nadruk ligt op ontmoeting met lotgenoten, plezier, ontspanning, niks-moet-alles-mag karakter.

Voor wie:

Jonge mantelzorgers (12+ tot 24 jaar) met als doel de jonge mantelzorgers te informeren, zich bewust te maken en inzicht te geven in zijn/haar rol in de zorgsituatie. En het zelfvertrouwen van de jonge mantelzorger vergroten.

Werkwijze:

Maandelijks wordt er een thema-activiteit georganiseerd voor de jonge mantelzorgers vanaf de middelbare schoolleeftijd. Tijdens deze activiteit starten wij met het gezellig gezamenlijk koken van een maaltijd tenzij je geen zin hebt om te koken. Er is alle ruimte voor een relaxed gesprek zonder of met inhoud.
Tijdens deze avond komt er een thema op tafel zoals Hoe ervaar jij het als mantelzorger? Of verslaving, wat is dat nou? Hoe kom je voor jezelf op?! Vaak doen we dit door middel van een leuk spel, een creatieve activiteit (zoals graffiti) of door met elkaar te kletsen.

Voorwaarden i.v.m. het coronavirus:

– Zowel begeleiding als kinderen/jongeren hebben geen klachten.
– Geen handen schudden.
– 1,5 meter afstand als het om 12 plussers gaat.
– Niesen/hoesten in de elleboog.
– Handen wassen, handen wassen.
– De activiteiten worden aangeboden in groepjes van maximaal 8 personen.
– Aanmelding verplicht.

Kosten:

Er zijn geen kosten aan de activiteiten en trainingen verbonden tenzij anders vermeld.

Aanmelding:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een consulent jonge mantelzorgers van welzijn Lelystad: 0320 – 707159 of via informelezorg@welzijnlelystad.nl.