Training Mindfulness voor mantelzorgers

Voor wie:

De training is bedoeld voor mantelzorgers die diepgaand wil leren ontspannen, bestaande uit zes sessies van twee uur, in klein groepsverband.
De training wordt gegeven onder begeleiding van Hilda Postema, Centrum voor Meditatieve Ontspanning.

Data: start op woensdag 2, 9, 16, 23 september en woensdag 7 en 14 oktober 2020.
Van 19.00 uur – 21.30 uur.
Locatie: Waalstraat 55, Lelystad.

Informatie over de training:

Veel mensen nemen deel aan de Mindfulness training omdat men stress en vermoeidheid ervaart. Het leren ontspannen is een belangrijk onderdeel van de sessies. Daarvoor worden verschillende handvatten geleerd zoals een lichaamsgerichte ontspanningsoefening, de z.g. Bodyscan. Leren voelen wat het lichaam voelt. Ook goed leren ademen, door middel van diverse ademhalingsoefeningen. De zittende stilte meditatie is tevens een onderdeel van het programma.

Elke sessie heeft een thema, zoals omgaan met negatieve gedachten, of onrust. Daardoor kan je inzichten krijgen over jezelf. Als je dit weet om te zetten naar het handelen in het dagelijks leven, ontwikkel je jezelf. Dat geeft een positief zelfbeeld. Je krijgt een programma mee om de beoefening zelfstandig voort te zetten. Hiervoor ontvang je een hand-out. De zes sessies zijn verdeeld over zes weken, één sessie per week.

Belangrijk: In verband met het coronavirus wordt rekening gehouden met de maatregelen. U heeft geen verkoudheidsklachten, er wordt 1,5 meter afstand gehouden en er zijn middelen aanwezig voor de hygiëne.

Aanmelden:

U kunt zich telefonisch aanmelden 0320-707159 of via de mail informelezorg@welzijnlelystad.nl voor meer informatie kunt u bij Ayse Yilan terecht.