Dames zuiderzeewijk

 

Ontstaan:

Wij zijn dames uit de Zuiderzeewijk en  hebben begin 2015 bedacht dat het leuk en goed zou om op een centrale plek elkaar en andere vrouwen te kunnen ontmoeten. Wijkcentrum Zuiderzee werd gebouwd en toen het bijna af was (we waren zo blij met ook zo’n mooi gebouw in onze wijk!) zochten we contact met Janet Smid, opbouwwerker van Welzijn Lelystad. Wij wilden kijken of we binnen activiteiten konden organiseren, beginnend met een ontbijt eens per maand.

Janet ging met met ons in gesprek, was enthousiast over onze plannen en zij bood ondersteuning bij de start en hielp ons zo dat we nu zelfstandig verder kunnen. Op de achtergrond is zij beschikbaar voor vragen.

Januari 2016

Dat het niet zomaar bij plannen voor een ontbijt is gebleven bewijst het resultaat van vandaag de dag.  Voor dames vanuit alle culturen zijn er in wijkcentrum Zuiderzee inmiddels de volgende activiteiten gerealiseerd:

Maandagavond 19:45 – 20:45 uur: Sporten (deze activiteit wordt ondersteund door Sportbedrijf Lelystad)

Woensdagmiddag 13:30 – 16:30 uur: Samen koken en eten

Woensdagmiddag 13:30 -15:30: Kinderactiviteit (samen met de Joon) *

Donderdagmiddag 13:15 – 15:00 uur: Nederlandse les (ondersteund door een vrijwilligster van Huis voor Taal)

Vrijdagochtend 09:00 – 11:30: Samen ontbijt klaarmaken en eten.  (elke laatste vrijdag van de maand)

* een van de dames bakt elke keer en stapel pannenkoeken. Zij vindt dat leuk en betaalt het zelf. De Joon regelt het drinken.

Reacties van vrouwen:

Sinds mijn kinderen uit huis zijn kwam ik bijna niet meer buiten. Ik was eenzaam. Sinds ik van jullie activiteiten heb gehoord kom ik elke dag naar wijkcentrum Zuiderzee!”

Wij zijn al jaren op zoek naar zo’n ontmoetingsplek en eindelijk is het werkelijkheid geworden! Dank jullie wel dames!”

Praktische gegevens

Oproep:  Wij zijn een multi-culturele groep met voornamelijk vrouwen van Marrokaanse, Turkse, Afghaanse en Irakese afkomst en vinden het fijn als ook Nederlandse vrouwen ons weten te vinden zodat we echt samen kunnen optrekken in Lelystad.

We zijn gestart met een buurtbudget en verder zijn we wat onze inbreng betreft zelfvoorzienend:  iedereen levert een kleine bijdrage voor boodschappen en aanschaf materiaal. Dit wordt per week besproken; een natuurlijke prettige samenwerking.

Wil je met ons meedoen of meer informatie kom gewoon eens binnen!  Contactpersonen Latiffa, Hafida en Samira.  Wijkcentrum Zuiderzee, Waddenlaan 1.eten-dames