Speeltuin Schateiland

Aangenaam wij zijn een stichting en beheren de speeltuin Schateiland in de Waterwijk. Daar hoort ook het voetbalveld bij. Inmiddels bestaan we 15 jaar. Een gedeelte van het onderhoud wordt gedaan door de gemeente maar bijvoorbeeld nieuwe toestellen moeten we zelf aanschaffen en iedereen zal snappen dat dat niet altijd even makkelijk is want een gemiddeld toestel kost al gauw over de 5000 euro en kan oplopen tot meer dan 15000 euro of zelfs nog hoger.

De stichting draait voor ongeveer 40% op subsidie van de gemeente en de rest wordt gehaald uit de opbrengsten van ons winkeltje en het oud papier wat wij elke 4 weken inzamelen in de Waterwijk. Daarnaast ontvangen wij ook wel eens een incidentele donatie, dat geld en wat er overblijft uit de opbrengsten wordt apart gezet zodat er af en toe een toestel vervangen of een nieuw toestel erbij kan worden gekocht.

De speeltuin is altijd geopend maar gedurende het seizoen van April t/m September is er van 12:00 tot 17:00 uur ook toezicht aanwezig en is ons winkeltje geopend.

Eind maart begin april beginnen we altijd met de openingsdag en dan doen we iets extra’s zoals een springkussen, een schminkster of wat anders. Komende jaar zal dat zijn op zondag 27 maart en naast het gebruikelijke gaan we dan ook paaseieren zoeken voor de kinderen organiseren.

18 juni is er dan weer de nationale speeltuindag welke we gaan combineren met een kindervrijmarkt op het voetbalveld. Die is dan bedoeld voor alleen kinderen en er mogen dan ook alleen kinderspulletjes worden verhandeld.

1 t/m 4 augustus is er dan weer de gebruikelijk huttenbouwweek, deze is bedoeld voor die kinderen die om welke reden dan ook niet op vakantie kunnen gaan. Komend jaar is alweer de 9e editie hiervan. Er kunnen maximaal 130 kinderen aan deelnemen en vol is vol. Dit is een week vol plezier, de kinderen bouwen in groepjes van 8 een prachtige hut en daarnaast worden ze door het sportbedrijf in groepjes bezig gehouden met sportieve activiteiten.
Natuurlijk is het op de laatste dag altijd feest, er is dan veel extra voor de kinderen, ze gaan hun hutten versieren in de ochtend en ’s middags komen dan alle sponsoren een kijkje nemen en meestal ook de burgemeester. Als die eenmaal weg zijn dan mogen ze nog even spelen totdat alle ouders, oma’s en wie maar wil het terrein op mogen om alle bouwwerken te aanschouwen.

Voor meer informatie over de speeltuin, onze activiteiten en wat niet meer kunt u terecht op onze website; www.schateiland-lelystad.nl

Initiatief van:

Speeltuin Schateiland

Doel:

Beheer en het organiseren van activiteiten

Stadsdeel:

Waterwijk