Buurtrestaurant in de Waterbever een succes

29 januari 2024

Het eerste driegangendiner in het buurtrestaurant in de Waterbever viel in de smaak. Meer dan 30 buurtbewoners genoten donderdag 25 januari van de kookkunsten van leerlingen van praktijkschool De Steiger. ‘De sfeer was ontspannen en iedereen was gezellig met elkaar aan het praten’, blikt buurtwerker Judith Vrede enthousiast terug.

Heerlijk gekookt

Het buurtrestaurant is een samenwerking van Welzijn Lelystad en praktijkschool De Steiger. Via de Vrijwilligerscentrale meldde Haidy zich aan om mee te helpen tijdens het diner. ‘De leerlingen hebben ontzettend lekker gekookt!’ Het voorgerecht was romige wintersoep met bospaddenstoelen. Daarna genoten ze van gekruide varkenslapjes met jachtsaus, gebakken krieltjes en zuurkool met spek. Als toetje was er apfelstrudel met vanillesaus. Na een daverend applaus voor de leerlingen van de Steiger ging iedereen tevreden naar huis.

Inschrijven

Is de inschrijving voor volgende maand al geopend, wilden veel gasten weten? Nog even geduld. Voor het buurtrestaurant op 29 februari is inschrijven mogelijk vanaf 19 februari aan de balie van wijkcentrum de Waterbever, Voorstraat 309-313. Het driegangendiner kost 7,50 euro per persoon; contact betalen bij inschrijving. Tot en met mei is het buurtrestaurant iedere laatste donderdag van de maand geopend. Inwoners zijn welkom vanaf 16.45 uur. Het eten wordt om 17.00 uur opgediend.