Cursus ‘Overstag’

28 september 2021

Wat is nou eigenlijk de cursus Overstag?

Vrijwilligerswerk kan je veel opleveren. Je maakt er vaak andere mensen blij mee en je leert andere mensen kennen. Maar ook nieuwe dingen leren of gewoon lekker bezig zijn geeft veel voldoening. Toch is een keuze voor vrijwilligerswerk soms lastig te maken. Bijvoorbeeld omdat je er niet genoeg van af weet of omdat je niet weet of vrijwilligerswerk bij jou past. Voor deze mensen hebben we de Cursus Overstag ontwikkeld.

 Wat gaan we tijdens deze cursus doen?

Tijdens zes bijeenkomsten kom je te weten welk vrijwilligerswerk in Lelystad je allemaal kunt doen. Door alleen of samen met de andere deelnemers opdrachtjes te doen, leer je wat vrijwilligerswerk voor jou kan betekenen en wat jij als vrijwilliger voor anderen kan betekenen. Aan het einde van de cursus kun je antwoord geven op de vraag of vrijwilligerswerk iets voor je is en welk vrijwilligerswerk bij jou zou passen.

Je gaat geen enkele verplichting aan om daarna als vrijwilliger aan de slag te gaan. Dat bepaal je uiteraard helemaal zelf. Na het volgen van de cursus ontvang je een certificaat van deelname.

Wat is verder nog belangrijk om te weten?

De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers. Om een optimaal resultaat te behalen mag je maximaal 1 van de 6 bijeenkomsten verzuimen. We willen dat iedereen van een fijne en leerzame cursus kan genieten en we gaan er dus van uit dat iedereen zijn best doet en respectvol met elkaar omgaat. Als er meer dan 8 mensen interesse hebben dan maken we gebruik van een wachtlijst. De cursus vindt plaats in de Koningsbergenzaal in de Hanzeborg.

Hoe meld je je aan en hoe gaat het dan verder?

Wil je meer informatie of wil je je alvast aanmelden. Dat kan via onderstaande buurtwerkers:

Annica Bijma, a.bijma@welzijnlelystad.nl / 0320-707159

Marjolein Angel, m.angel@welzijnlelystad.nl  / 0320-707159