Stage

Studenten die ervaring willen opdoen in de informele zorg, kunnen in aanmerking komen voor een stageplaats. Het gaat dan om eerste- of tweedejaars studenten van de HBO-opleidingen Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Pedagogiek. Het is tevens bedoeld om verschillende leeftijdsgroepen (oudere en jongere hulpvragers) met elkaar in contact te brengen, zodat er wederzijds begrip en vertrouwen ontstaat.

Welke stages kun je bij ons doen?

Het Meldpunt Vrijwilligerszorg heeft verschillende Projecten . Bij een aantal kunnen ook studenten ingezet worden. Je kunt daarbij denken aan huisbezoeken, het gaat dan om mensen die eenzaam zijn en graag een praatje willen maken. Meestal is dit eens per week of 2 weken (4 tot 8 stage uren per week).  Ook is er het project Vriendendienst waar je maatje wordt van een kind of volwassene op basis van vriendschappelijk contact leuke dingen gaat ondernemen. Kortom er zijn tal van mogelijkheden. De keuze voor een Project hangt natuurlijk altijd samen met je eigen wensen en de eisen vanuit je studie.

Wat mag je van onze organisatie verwachten?

Tijdens je stage kun je uiteraard dingen tegenkomen die je lastig vindt. Daarom bieden wij intensieve begeleiding en voor je van start gaat, volg je een training die past bij het project waar je voor hebt gekozen. Vervolgens worden er iedere 6 tot 8 weken terugkombijeenkomsten georganiseerd voor alle studenten. Dit is een vorm van intervisie waar je ervaringen met elkaar kunt delen, vragen kunt stellen en relevante thema’s kunt bespreken. De bijeenkomsten zijn gericht op je ontwikkeling als toekomstig professional en zijn verplicht om bij te wonen. Tussentijds kun je ook beroep doen op individuele begeleiding van je stagebegeleider. Uiteraard onderhoudt deze ook contact met je stagedocent vanuit school en met de hulpvrager.

Heb je interesse?

Heb je interesse om bij ons je stage te lopen? Neem dan vrijblijvend contact op met het Meldpunt Vrijwilligerszorg van Welzijn Lelystad, telefoonnummer (0320) 707159 of mail naar informelezorg@welzijnlelystad.nl of vul direct deze aanvraag in.