Activiteiten in de Autismeweek 31 maart t/m 7 april

Van 31 maart t/m 7 april vindt de NVA Autismeweek 2018 plaats. Hierin vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) extra aandacht voor de ongeveer 190.000 mensen met autisme in ons land.

Luisteren naar autisme:

Het thema van de NVA Autismeweek 2018 is  Luisteren naar autisme. Mensen met autisme weten vaak heel goed hoe hun talenten en mogelijkheden het beste tot hun recht kunnen komen – bijvoorbeeld op school, of op de werkvloer. Ook hebben zij vaak mooie, originele verhalen te vertellen.

Daarom is het heel goed om te luisteren naar mensen met autisme. Dat kan op vele manieren. Niet iedereen is in staat om met woorden goed duidelijk te maken wat hij bedoelt. Soms werken afbeeldingen beter, of is het goed om te zoeken naar de boodschap achter iemands gedrag.

Luisteren naar autisme – dat is ook een goed idee als je zelf de diagnose hebt. Vaak is er dan sprake van een unieke mix van sterke en wat minder sterke eigenschappen. Als je die goed kent – en er rekening mee houdt – kan dit je leven aangenamer en rijker maken.

Hoe luister jij naar autisme?

 

Activiteiten:

Op woensdag 4 april is er een autismecafé bij Welzijn Lelystad. Het thema is : Meisjes, vrouwen en autisme. Gerda Bastiaan van het therapeutisch Centrum GGz verzorgt het inhoudelijke deel van de avond. En uiteraard is er alle ruimte om ervaringen uit te delen en vragen te stellen.

https://www.welzijnlelystad.nl/agenda/autismecafe-meisjes-vrouwen-en-autisme/

Op woensdag 4 april wordt  er voor kinderen van 6 – 12 jaar die opgroeien met een broer(tje), zus(je) of ouder met autisme een chocoladeworkshop georganiseerd;

https://www.welzijnlelystad.nl/agenda/chocolade-workshop-voor-jonge-mantelzorgers/

Op vrijdag 6 april is er een autismebelevingswandeling die start bij Welzijn Lelystad;

https://www.welzijnlelystad.nl/agenda/autismeweek-autismewandeling/

Vergroot je inzicht in autisme. Ervaar de impact van autisme tijdens een wandeling. De wandeling zal worden geleid door twee dames die zelf een vorm van autisme hebben en tijdens de wandeling door het centrum van Lelystad zullen vertellen wat zij ervaren. Dit geeft inzicht in hoe iemand met autisme de omgeving ervaart en welke prikkels er op hem/haar afkomen

 

Aanmelden:

Voor alle activiteiten geldt dat men zich kan aanmelden via: info@welzijnlelystad.nl of door te bellen met 0320 – 707159