Dementheek Lelystad

Informatie:

De dementheek is een intensieve samenwerking van Netwerk Dementie Flevoland en FlevoMeer Bibliotheek Lelystad.
U treft hier boeken en dvd’s met informatie over dementie. Bijvoorbeeld hoe u hier mee om kunt gaan en wat het betekent voor u en uw omgeving/partner.

Advies:

In de dementheek kunt u terecht voor een persoonlijk gesprek over uw situatie. Vanuit het Netwerk Dementie is er altijd iemand met kennis en/of ervaring aanwezig om met u in gesprek te gaan over uw situatie en waar u tegen aan loopt. Door in gesprek te gaan kan deze persoon met zijn/haar ervaringen en achterliggende netwerk u adviseren over de juiste ondersteuning.

Uitleen:

In de dementheek treft u naast de boeken en dvd’s met informatie ook hulpmiddelen die kunnen ondersteunen bij het langer veilig en zelfstandig thuis wonen. U kunt deze hulpmiddelen lenen om uit te proberen zodat u kunt ervaren wat deze hulpmiddelen voor u en uw omgeving kunnen betekenen.

Uitleenregels:

Een lidmaatschap van de bibliotheek is vereist voor zowel boeken, dvd’s als hulpmiddelen.
Informatie:  Boeken en dvd’s altijd beschikbaar tijdens openingstijden bibliotheek
Advies:           Adviseur/ ervaringsdeskundige aanwezig tijdens openingstijden dementheek
Uitleen:          Hulpmiddelen alleen tijdens openingstijden dementheek

Bezoekadres en openingstijden:

De dementheek bevindt zich op de eerste verdieping van de Flevomeer Bibliotheek, aan de Promesse 4 in Lelystad, en is vanaf 21 mei 2019 geopend op dinsdag van 13.30 tot 16.30 uur en op donderdag van 16:30 tot 19:30 uur.

OpeningstijdenBibliotheek
www.dementieflevoland.nl