Er waren hilarische momenten en soms ook tranen.

November 2018

Mijn dochter en ik hebben de cursus ‘Omgaan met dementie’ gevolgd. Had eerst mijn twijfels of ik het wel aan zou kunnen of het niet te zwaar zou zijn.

Toch ben ik blij dat ik gegaan ben. Je komt er achter dat er zo veel mensen zijn die het mantelzorgen doen met alle  liefde voor de persoon, maar die net zoals ik daarvoor door een zeer diep dal gaan. Iedereen hoorde  je tijdens de cursus zeggen dat hun vrienden, familie, kennissen en buren moeilijk met de situatie om kunnen gaan en dat je er vaak bijna alleen voor staat en dat je mensen kwijt raakt. Wel is het zo dat je veel steun ervaart van degenen die wel overblijven en daar ben ik dan weer heel dankbaar voor.

Tijdens de cursus heb ik veel geleerd en heb bruikbare adviezen gekregen van Yvonne Ruigrok, die de cursus leidde.

Er waren hilarische momenten en dan moesten we vreselijk lachen en soms waren er de tranen. Gelukkig was Michel daar en hij kwam met een zakdoek en een andere keer stond er een bekertje water, zo lief.

Via Welzijn Lelystad is er een loopmaatje gevonden voor mijn man. Hij is hier erg blij mee. Welzijn Lelystad heeft ons goed geholpen en als er iets is mag ik hen altijd bellen.

Rina Wijnands.

De cursus ‘Omgaan met dementie ‘ zal ook weer in het voorjaar van 2019 worden gegeven.
Klik hier voor meer informatie