Handige apps voor mantelzorgers

Wie doet deze week de was bij vader en moeder? Wat wil moeder morgen eten? Hoe laat heeft vader een afspraak bij de dokter?

Het organiseren van de hulp en ondersteuning kan je als mantelzorger veel tijd en energie kosten. Op dit moment zijn er verschillende apps en websites beschikbaar om het groeiende aantal mantelzorgers te ontlasten.

Alzheimer Assistent
Alzheimer Nederland heeft een app ontwikkeld voor mensen die zorgen voor iemand met dementie: de Alzheimer Assistent app. De app bevat informatie in tekst én in video over meer dan zestig onderwerpen.

Buurtwerk app
De Buurtwerk app brengt vraag en aanbod in een buurt bij elkaar. De app is vooral gericht op mensen die een steentje bij willen dragen in hun eigen buurt.

Dementia app
De dementia-App helpt bij het ontzorgen van mensen met dementie en hun directe omgeving. Het contact via de app bevordert bovendien de sociale betrokkenheid en draagt bij aan de kwaliteit van leven.

EigenZorg app
Langer zelfstandig, onafhankelijk thuiswonen. Dat is niet alleen de wens van de overheid, maar ook die van de meeste ouderen. EigenZorg speelt in op deze ontwikkeling

Familienet
Familienet helpt zorgaanbieders om de communicatie met de familie van de cliënt te verbeteren. Verzorgers en familie delen berichten, foto’s en documenten en houden een agenda bij. Familienet wordt aangeboden door de zorgaanbieder.

LiveSafe Finder-app
Deze app is bij uitstek geschikt om de veiligheid voor gezinnen of mensen die alleen werken, mantelzorgers en hulpverleners te waarborgen. De LiveSafe-app is vergelijkbaar met een los alarmapparaat.

MiessAgenda
De MiessAgenda is een app die de agenda van de zorgvrager centraal stelt. Een besloten groep, zoals familie, buren, vrienden en de verzorgde zelf heeft toegang tot de agenda.

WeHelpen
Met wehelpen.nl kunnen mensen hulp vragen en hulp aanbieden. Ook kunnen gebruikers samen met bekenden zorgen voor een hulpnetwerk voor een ander. Wehelpen.nl biedt hulpvragen en mensen die hulp aanbieden.

Ongehinderd
Met de app van Ongehinderd ben je altijd op de hoogte van locaties die toegankelijk zijn. Of het nu gaat om rolstoelvriendelijke restaurants, toiletten of geschikte parkeerplekken, met Ongehinderd hoeft u niet meer te twijfelen of u ergens naar binnen kunt. Vind gemakkelijk handige en leuke plekjes die makkelijk toegankelijk zijn voor ouderen en mensen met een beperking.

Carenzorgt
Caren helpt om de zorg te organiseren, informatie te delen en taken te plannen. U kunt berichten plaatsen om te laten weten hoe het gaat en notities maken om belangrijke zaken niet te vergeten. Verbinding met de zorgaanbieder is mogelijk.

 

Bron Sociaalweb.nl