Stage successen!

Het einde van het schooljaar is weer aangebroken en wij nemen afscheid van 11 top stagiaires.

In september begonnen deze stagiaires aan een leerzaam avontuur op één van de hogescholen in de regio (Windesheim Zwolle/Flevoland en HvA). In het begin van hun eerste of tweede leerjaar (Socialwork, MWD, SPH of Pedagogiek) waren zij op zoek naar een gepaste leerzame stage,  die zij vonden bij Welzijn Lelystad op de afdeling van de Informele zorg.

Enthousiast gingen ze aan de slag met de trainingen die werden aangeboden vanuit de afdeling en vlot daarna gingen ze op pad naar hun maatje(s). De één werd een Buddy voor een kind/jongere met een indicatie zoals autisme of een jonge mantelzorger en de ander werd maatje voor een volwassenen met een GGZ achtergrond of een (eenzame) oudere. 

Na een schooljaar lang enorm veel geleerd te hebben en veel positieve beoordelingen , komt er nu een eind aan het contact met hun maatje en hun stagejaar.

Gisteren tijdens de afsluiting hebben wij onze stagiaires goed verwend met een lekker diner en aan hen gevraagd ons nu eens te beoordelen. Daar zijn enorm veel positieve reacties uit gekomen die we graag met jullie willen delen. Natuurlijk zijn er altijd leermomenten, zelfs voor de stagebegeleiders.  Met de feedback en de ‘good vibes’ van de stagiaires zijn wij weer enorm gemotiveerd om volgend schooljaar weer ons best te doen en weer een leerzaam pad uit te stippelen voor nieuwe stagiaires.