Tijd voor taart!

Onze afdeling Informele Zorg is zó trots op haar vrijwilligers. Met zorg en toewijding staan ze klaar om anderen te helpen. Deze 5 vrijwilligers doen dit inmiddels alweer 5 jaar en 1 vrijwilliger zelfs 12,5 jaar. Bedankt Willy, Tim, Hugo, Lionne, Janni en Helen!

Vrijdag 18 januari was het daarom tijd voor taart.
Het werd een gezellige middag met ruim 20 zorgvrijwilligers van Informele Zorg. Er werd met elkaar gesproken over hoe het is om je in te zetten als maatje voor mensen die eenzaam, ziek of beperkt zijn, hoe het is om iemand in zijn of haar laatste fase te ondersteunen en over patiëntsupport, de begeleiding naar een medische afspraak.
De vrijwilligers waren het er over eens hoe dankbaar het vrijwilligerswerk kan zijn. Dat je het verschil kan uitmaken, door even een momentje in de week de tijd te nemen om iemand die het nodig heeft, te ondersteunen.

Vaak gaat het om gezellig een praatje te maken, een hobby samen beleven, zoals puzzelen of een handwerkje doen. Helpen met een klein boodschapje of een klusje in en om het huis of een wandelingetje.

De vrijwilligers waren ook te spreken over het aanbod aan trainingen en cursussen om de vrijwilligers te ondersteunen. Deze werden heel leerzaam bevonden.

Wil jij waardevol en dankbaar vrijwilligerswerk doen in Lelystad? Meld je dan aan als: buddy voor jeugd , maatje voor volwassenen, respijtzorgvrijwilliger, vrijwilliger voor terminale zorg, vrijwilliger voor kleine klusjes in huis of tuin of patiëntsupport.
Kijk op onze website voor meer informatie of neem contact op met Welzijn Lelystad 0320-707159.