Twee Lelystadse jongeren betrokken bij Europees project!

Wij zijn Inge (17) en Tessa (18) en zijn jonge mantelzorger. We werken nu al een jaar mee aan het ME-WE project.
Het project is bedoeld om kennis te verzamelen over jonge mantelzorgers in Europa. Deze kennis wordt gebruikt om de mentale gezondheid en het welzijn van jonge mantelzorgers van 15-17 jaar te verbeteren. Dit doel wordt bereikt door de veerkracht van jonge mantelzorgers te vergroten.

De interventies in Nederland worden gehouden door professionals en jonge mantelzorgers. De interventies vinden elke maand plaats in Utrecht in de vorm van een blended learning network. De combinatie tussen jonge mantelzorgers en professionals zorgen ervoor dat situaties van alle kanten bekeken worden.
Dit is ook het leuke aan het project, want hierdoor ontstaan er goede discussies.

Het ME-WE project is een onderdeel van Eurocarers. Vanuit Eurocarers zijn wij gevraagd om onze stem te laten horen in de young carers working group. Dit vond plaats op 21 en 22 mei in Kopenhagen.
Hier kwamen wij bijeen met andere (ex-)jonge mantelzorgers om overleg te hebben over verschillende kwesties.
Het waren hele interessante dagen waarbij goede ideeën ontstaan zijn. Maar natuurlijk hebben we ook veel plezier gehad.

Voor meer informatie en of we wat voor jou als jonge mantelzorger kunnen betekenen,  kun je contact opnemen met een consulent jonge mantelzorgers van Welzijn Lelystad: 0320 – 707159 of via informelezorg@welzijnlelystad.nl.