Van gastles naar symposium.

Afgelopen jaar zijn 11 jonge mantelzorgers langs de scholen geweest om hun verhaal te vertellen, zo ook bij de Rietlanden. Tijdens deze interactieve gastlessen vertelden zij over hun thuissituaties, wanneer je een jonge mantelzorger bent en wat het betekent om jonge mantelzorger te zijn.

Zo zijn we ook bij de mentorles van Susan Matenboer langs geweest met Inge, Lise en Jeroen. Dit was wel erg spannend want dit was voor de groep waar Lise zelf in zit.  De jonge mantelzorgers hebben al tientallen gastlessen gegeven, echter voor je eigen groep is dit erg confronterend hebben de meeste gemerkt en daarom is er ook altijd een consulent van Welzijn Lelystad aanwezig. De consulenten Liesbeth Krouwel en Wouter Biesmans (oud leerling vd Rietlanden) begeleiden en ondersteunen de jonge mantelzorgers d.m.v. trainingen, 1 op 1 gesprekken, groepsbijeenkomsten, inzetten van een maatje en veel meer.

De reacties zijn altijd erg verrassend, regelmatig valt er een traan, valt de groep stil (ja dat kunnen ze dus wel), volgden er vele vragen, komt er heel veel begrip en er wordt ook hard gelachen.

De volgende stap

Na de succesvolle resultaten van de gastlessen zijn wij geïnspireerd geraakt om het verder uit te pakken. Zo is er op 26 september voor alle leerkrachten, (jeugd)hulpverleners, (jeugd)artsen en alle andere geïnteresseerden het symposium ‘Zie je mij- Jonge mantelzorgers’ georganiseerd. Dit symposium wordt in dezelfde stijl aangeboden. Zo zal jeugdarts Els Jonker alles vertellen over ‘de jonge mantelzorger’, volgen er interactieve activiteiten waarin ervaringen worden opgedaan en is er veel ruimte om vragen te stellen.

Waarom een symposium?

Met de gastlessen op school gaan we zeker door en graag komen we weer langs op de Rietlanden. Echter de tijd en beschikbaarheid van de jonge mantelzorgers is natuurlijk erg beperkt. Daarom bereiken we graag alle leerkrachten via het symposium. We pakken groot uit dus wees nieuwsgierig!

Aanmelden:

Het symposium is gratis te bezoeken en vindt plaats op het Batavialand ook wel bekend als ‘de werf’. Aanmelden kan heel eenvoudig door een email te sturen naar informelezorg@welzijnlelystad.nl, vermeld  bij de aanmelding graag uw naam en met hoeveel personen u komt.

 

Voor meer informatie over het symposium 

Klik hier voor de uitnodiging