Vrijwilligers gezocht voor Dementheek Lelystad

Voor de ondersteuning en welzijn van mensen met geheugenproblemen en (beginnende) dementie zal in maart de Dementheek Lelystad in de Bibliotheek van Lelystad haar deuren openen.

Een dementheek is een informatie-, advies- en uitleencentrum voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en professionals.

Bij de uitleen kun je o.a. denken aan; boeken, spellen, (digitale) kalenderklokken, geheugenboxen, deurstickers, sleutelvinders, instructie DVD’s.
De boeken zullen op dezelfde wijze worden uitgeleend als de overige boeken in de bibliotheek. Voor de uitleen van de hulpmiddelen zal een kleine vergoeding worden gevraagd.
De openingstijden van de Dementheek zijn nog niet bekend, maar er wordt vooralsnog gedacht aan de woensdagochtend  en donderdagavond.

Vanuit het Café Alzheimer Lelystad zullen vrijwilligers aanwezig zijn om bezoekers te woord te staan, informatie te verstrekken en te helpen bij de uitleen van boeken en hulpmiddelen.

Daarnaast is de Dementheek Lelystad nog op zoek naar vrijwilligers, die zelf ervaringen hebben met dementie of als mantelzorger voor iemand met dementie. En die hun ervaringen willen delen met de bezoekers van de Dementheek.

Tijdens de openingstijden zal er op sommige momenten ook een professional vanuit het Netwerk Dementie Flevoland aanwezig zijn.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Welzijn Lelystad 0320-707159 en vragen naar  Michel Graumans consulent informele zorg of per mail informelezorg@welzijnlelystad.nl