Financieel spreekuur voor jongeren MoneyTalks

Eerste uitgave NIBUD-boekje ‘Voor boven de 18’ en opening ‘MoneyTalks’

 

Vorige week hebben wethouder Nelly den Os en Ben Vermeer (directeur ROC) op het ROC van Flevoland de eerste uitgave van het NIBUD boekje ‘Voor boven de 18’ gekregen van Rik Bovenberg (directeur-bestuurder MDF). Tevens heeft de wethouder de officiële opening verricht van het jongerenspreekuur ‘MoneyTalks’. Deze activiteiten pasten helemaal bij de Week van het Geld, van vorige week.

De opening werd gestart met een ludieke actie door het uitdelen van ‘gratis geld’ aan studenten door de wethouder. Het doel van deze actie was om in gesprek te gaan met de jongeren over de besteding van (dit) geld. Na de overhandiging van het boekje werd een aantal vragen gesteld aan de wethouder, bijvoorbeeld over wat zij met haar eerst verdiende geld heeft gedaan. Hierna opende zij officieel het jongerenspreekuur ‘MoneyTalks’.

Het boekje ‘Voor boven de 18’ wordt binnenkort uitgereikt aan alle jongeren op scholen die 18 zijn. Wethouder Nelly den Os: “Ik kan mij voorstellen dat je op die leeftijd nog niet helemaal weet hoe het werkt met regelingen en zo, want het is allemaal best ingewikkeld. Daarom is dit boekje een handig naslagwerk met daarin alles over geldzaken, wanneer je 18 bent geworden.’ Het boekje is aangevuld met handige informatie over hoe/wat er voor jongeren geregeld is als je vragen hebt over geld in gemeente Lelystad.

MoneyTalks

MoneyTalks is een inloopspreekuur waar jongeren terecht kunnen met vragen over geld, hulp kunnen krijgen bij het invullen van formulieren, vragen kunnen stellen over studiefinanciering, achterstanden/schulden, toeslagen, kwijtschelding en zorgverzekeringen. MoneyTalks is een samenwerking van MDF, IDO, Humanitas en Welzijn Lelystad. Aan de uitgaven van dit boekje hebben Welzijn Lelystad, Humanitas, MDF en IDO intensief samengewerkt. Lees vooral ook even de flyer