FRISfeest Jongeren maken de stad in Corneel

Een persbericht van gemeente Lelystad. Foto van fotostudio Wierd

Lelystadse FRISfeest 26 oktober 2018 in Corneel

Bekijk het filmpje over het ontstaan van het Lelystadse FRISfeest dat 26 oktober 2018 voor het eerst in Corneel plaatsvindt. Zie hoe de meiden, Jasmyn Joenje, Nikita Liplijn, Nicky Hendriks, Marwa Doufikar en Malak Doufikar samen met Jakob Stolk, kwartiermaker Jongeren Maken de Stad, hun idee hebben gerealiseerd. Begin dit jaar namen zij het initiatief om – vooruitlopend op de fusie van de scholen in de nieuwe campus- een gezamenlijk gala te organiseren, zodat scholieren al voor de fusie wat aan elkaar kunnen wennen. Het is de bedoeling om in iedere vastgestelde schoolvakantie een FRISfeest voor jongeren van 14 tot 19 jaar te organiseren. 

Jongeren Maken de Stad

Jakob Stolk van Jongeren Maken de Stad, koppelde hen aan Poppodium Corneel. Eenmaal in gesprek bleek dat er sowieso veel behoefte was aan meer feesten voor scholieren, want voor jongeren onder de 18 jaar gebeurt er op dit moment wat betreft uitgaan niks in Lelystad. Het idee voor FRISfeesten was geboren. Er werd besloten tijdens Lelystart een eerste grote editie van het FRISfeest neer te zetten samen met Dose of Diverse. De jongeren van Dose of Diverse hadden aangeklopt met het idee om een podium te bieden voor urban talent samen met ander Lelystads talent. Zie ook: www.lelystad.nl/jongerenmakendestad.

Idee indienen?

Goede ideeën, klein of groot, kunnen gemaild worden naar mensenmakendebuurt@lelystad.nl. Ook kan het idee ingediend worden op de website www.mensenmakendebuurt.nl. Hier is ook meer informatie te vinden over lopende projecten in de stad.