De Week tegen het Pesten


De afgelopen week, 23 t/m 27 september, stond in het teken van De week tegen het Pesten. Voor osn Jeugdpreventiewerk (JPW) van Jeugdwelzijn een belangrijk item dat aandacht verdient binnen het onderwijs en dus bedacht JPW, samen met Challenge Up, Jakob Stolk en een tweetal betrokken jongeren, een ludieke actie.

Jakob Stolk , tevens ParticipatiePionier, kwartiermaker van Jongeren Maken De Stad en mede-oprichter URBN Village, stelde een caravan beschikbaar die beschilderd was met krijtverf. Tijdens de pauze op het Aeres-college en praktijkschool De Steiger konden leerlingen van deze scholen een boodschap, tip of idee opschrijven hoe zij denken dat je pesten tegen kan gaan. Bekijk de foto’s voor het resultaat.

In de caravan zelf was er een Babbelbox gecreëerd zoals zovelen deze wel kennen van het televisieprogramma Man Bijt Hond. De vraag Voor wie doe jij deze week eens extra lief? stond daarin centraal. De leukste en meest aansprekende opnames zullen worden gebruikt als promotiemateriaal voor het volgende jaar mits leerlingen en ouders daar toestemming voor geven. Wij zijn namelijk van mening dat dit onderwerp een terugkomend item moet zijn en dus zien jullie ons volgend jaar terug met een nieuwe actie rondom de Week tegen het Pesten.

Aan alle scholen (v(s)o en praktijkonderwijs) van Lelystad is lesmateriaal opgestuurd waarmee de docenten van de scholen kunnen werken, zodat dit onderwerp bespreekbaar kan worden gemaakt tijdens een mentor uur. Verder willen wij het Aeres college en praktijkschool De Steiger bedanken voor het feit dat zij hun schoolplein beschikbaar stelden. Volgend jaar hopen we meerdere scholen te kunnen bezoeken!

Wil je meer te weten komen over deze bijzondere week? Klik dan hier