Lelystad Mediawijs: Workshop Feit, fake of filter. Hoe beinvloedbaar ben jij?

Media spelen een steeds centralere rol in ons leven. Dit biedt talloze nieuwe mogelijkheden! Om deze ten volle te kunnen benutten, kunnen kinderen alle hulp gebruiken van opvoeders, leerkrachten en professionele mediamakers. De Week van de Mediawijsheid vraagt daarom jaarlijks aandacht voor het belang van mediawijsheid.

In de Week van de Mediawijsheid (van 18 tot en met 25 november 2016) hebben we aandacht voor het belang van mediawijsheid voor kinderen. Dit jaar staat het thema ‘Feit, Fake of Filter: Hoe word jij beïnvloed?’ centraal. Ook voor ouders en opvoeders is er een belangrijke taak weggelegd met betrekking tot de mediaopvoeding van kinderen.wvdmw_poster4-bieb-web

De Mediacoaches van Welzijn Lelystad zullen in samenwerking met de Flevomeer Bibliotheek in Lelystad een workshop voor ouders en kinderen (adviesleeftijd vanaf 9 jaar) geven. Waarom is mediawijsheid belangrijk? Hoe word jij beïnvloed door media (nieuws/reclame/vloggers)? Begrijpen we nog voldoende hoe de informatie en beelden die ons bereiken tot stand komen? En wat sturen we zelf de wereld in? Via verschillende werkvormen willen de mediacoaches deze onderwerpen bespreken met ouders en kinderen. De workshop wordt gegeven op woensdagmiddag 23 november van 14.30 tot 16.00 in de Flevomeer Bibliotheek.
In verband met een beperkt aantal zitplaatsen, kunt u zich opgeven via onderstaand formulier.

En…neem vooral je smartphone mee!

 

Aanmelden workshop Feit, fake of filter

  • Voer een waarde in tussen 1 en 10.
  • Voer een waarde in tussen 0 en 10.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.