Wij zijn Welzijn Lelystad

Meedoen moet voor iedereen mogelijk kunnen zijn. Daarom richt Welzijn Lelystad zich op alle inwoners van Lelystad. We werken aan een stad waarbij inwoners zo lang mogelijk zelfredzaam zijn en mee kunnen doen. Daarmee verkleinen we de kans op eenzaamheid en zorgen ervoor dat mensen minder snel een beroep moeten doen op allerlei zorgtrajecten. Om dat te bereiken werken we samen met andere organisaties in de keten van zorg, wonen en welzijn.

Altijd in de buurt

Welzijn Lelystad is actief op vele plekken in de stad. Dus ook bij u en bij jou in de buurt. Zo kun je ons altijd van dichtbij aanspreken. We weten de weg in de buurt maar verkennen ook nieuwe paden. Als het even kan, proberen we duurdere zorg of hulpverlening te voorkomen. Bij langdurige of specifieke zorg schakelen wij onze partners in die daar een gericht aanbod voor hebben. Daar willen we heel graag bij helpen.

Onze 6 pijlers

Welzijnswerk heeft veel raakvlakken met de samenleving. Om het overzichtelijk te houden, hebben we onze werkzaamheden verdeeld in 6 kerntaken:

Jeugdwelzijn

Informele Zorg (mantelzorg en zorgvrijwilligers)

LelystadDoet  (platform vrijwilligerswerk Lelystad)

Vluchtelingenwerk

Projecten

Welzijn in de Wijk

 
Klik hier voor de PDF-versie van onze brochure ‘Wij zijn Welzijn Lelystad’.