Platform Zorgvrijwilliger

Informele zorg onderdeel van Platform Zorgvrijwilligers!  

 

Platform Zorgvrijwilligers

In het Platform Zorgvrijwilligers hebben we met verschillende organisaties twee jaar gewerkt om met elkaar iets te creëren om het mooie werk van de zorgvrijwilligers, maatje en buddy, te kunnen ondersteunen en versterken. Dit vanuit de gedachte dat we in gezamenlijkheid meer kunnen bereiken dan als organisatie alleen.  Deze samenwerking is nu ondergebracht in het Convenant Informele Zorg. 
16 organisaties in Lelystad zetten de komende jaren hun kennis in voor een optimale ondersteuning aan mantelzorgers en zorgvrijwilligers.

Doel van het Platform Zorgvrijwilligers

Graag willen we vrijwilligerswerk ondersteunen en versterken. Het doel  is dat koppels plezier hebben  in het contact en er een win-win situatie ontstaat.  Met focus op plezier, kwaliteit en verdieping.  Als formele organisaties willen we samen ondersteuning bieden door een veilig kader te bieden, te helpen bij het koppelen, waar nodig coaching en begeleiding te  bieden. Daarnaast bieden we ondersteuning door training, terugkombijeenkomsten en desgewenst verdiepende trainingen. Het Platform Zorgvrijwilliger is te vinden op de website van Lelystad Doet.

Lelystad Doet: de verzamelplek voor al het vrijwilligerswerk

Het Platform Zorgvrijwilligers is ondergebracht op de website van Lelystad Doet. Een mooie ondersteunende website voor alle vrijwilligers in Lelystad. Met een vacaturebank, kandidatenbank, vrijwilligersacademie en kennisbank. Graag bevelen we deze website van harte aan. Als je je als vrijwilliger registreert op deze website en een eigen account aanmaakt wordt je op de hoogte gehouden van alle inspirerende  trainingen die worden aangeboden. Als je hulp nodig hebt bij het aanmaken van een account kun je altijd contact opnemen met de contactpersoon van Lelystad Doet.

Meer informatie