Voorleesexpress

Speciaal voor kinderen van 2-8 jaar is er de VoorleesExpress. Dit is een project waarbij kinderen met een taalachterstand wekelijks thuis worden voorgelezen door een vrijwilliger van Welzijn Lelystad.

Wat leer je ervan?

Samen (voor)lezen zorgt voor plezier voor zowel het kind als het gezin en bevordert de taalontwikkeling. Taal ontwikkelt je emotionele kant. De VoorleesExpress stelt gezinnen en vrijwilligers ook in staat om stadsgenoten met een andere sociaal-culturele achtergrond te ontmoeten en te leren kennen.

Hoe werkt het?

Voorlezers komen 20 weken lang en 1 uur per week langs bij een gezin thuis. De voorlezer introduceert het voorleesritueel, laat de kinderen kennismaken met boeken en vergroot hun leesplezier. Ook geeft de voorlezer de ouders/verzorgers handvatten om het voorlezen zelf voort te zetten na afloop van het project.

Voorleesexpress zoekt vrijwilligers

Heb je affiniteit met voorlezen, een open en nieuwsgierige houding, ben je flexibel en heb je doorzettingsvermogen? Meld je dan aan als voorlezer. We horen graag van je! Neem contact op met Bojoura Hoekstra, tel. 0320 – 707159 of mail naar lelystad@voorleesexpress.nl.

Meer informatie vind je op www.voorleesexpress.nl of kijk op onze facebookpagina.