Training Creatief Leven start weer fysiek

21 juni 2021

Nu de versoepelingen zich hebben aangediend, gaan wij weer van start met de fysieke cursus Creatief Leven. Deelnemers aan de cursus leren wat zij zélf kunnen doen aan hun eenzaamheidsgevoelens en hoe ze meer contacten kunnen krijgen.

43% van de Nederlanders is regelmatig eenzaam. In coronatijd is dat alleen maar erger geworden. Met deze cursus biedt Welzijn Lelystad inwoners van Lelystad de kans daar zelf wat aan te doen.

Met de cursus Creatief Leven leer je wat eenzaamheid is, hoe je het bij jezelf kunt herkennen en wat je er aan kunt doen om het aan te pakken. We gaan samen aan de slag, maar uiteindelijk los je je eenzaamheid zelf op en werk je aan duurzame oplossingen.

Jullie kennen in jullie klanten- of patiëntenbestand misschien ook mensen die gevoelens van eenzaamheid ervaren. Zouden jullie bij deze mensen onze cursus onder de aandacht willen brengen?

Hoe het werkt?

Gedurende 8 weken is er wekelijks een fysieke bijeenkomst. Tijdens deze 2 uur durende bijeenkomsten gaan we met elkaar aan de slag met kennis over eenzaamheid, oefening en creatieve opdrachten. Daarnaast gaat de deelnemer thuis aan de slag met een werkboek. Na 8 weken hebben ze inzicht in hun eigen eenzaamheid en weten ze wat ze kunnen doen om hier aan te werken. Ze krijgen als het ware een plan van aanpak om te veranderen en meer contacten op te kunnen gaan doen.