Welzijn Lelystad is het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Flevoland in de sector Zorg, Welzijn en sport.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Welzijn Lelystad leidt sinds afgelopen 2 jaar ook mbo-studenten niveau 1 en 2 op. Welzijn Lelystad vindt dat van groot belang. Door het tekort aan stageplekken kunnen veel leerlingen hun leerjaar niet afmaken wat resulteert in het verlaten van de opleiding. Leerlingen verlaten school zonder een zogenaamde startkwalificatie. Welzijn Lelystad wilde zich voor deze studenten sterk maken want met deze startkwalificatie op zak zijn hun kansen op de arbeidsmarkt vele malen groter. En dat vinden wij in ieders belang.

Maandag 19 november organiseren de MBO Raad en SBB de Dag van het mbo. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Op dat evenement worden ook de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 247.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.