Activiteiten Blog

Samen Eten


Twintig Syrische statushouders hebben onlangs typische Arabische gerechten gemaakt voor de eerste Samen Eten bijeenkomst in MFA Zuiderzee.
Dit viel zo in de smaak dat er een vervolg kwam.


Foto van Fotostudio Wierd

Op maandag 10 april 2017 is er een tweede Samen Eten bijeenkomst georganiseerd.
De juridische afdeling van Vluchtelingenwerk Welzijn Lelystad was bij deze bijeenkomst aanwezig, evenals de burgemeester van Lelystad, Ina Adema.

Deze bijeenkomst is georganiseerd door serviceclubs Rotary en Inner Wheel, met medewerking van Stichting Welzijn en de gemeente Lelystad. Het doel is kennismaking, integratie en wederzijdse acceptatie van elkaar en elkaars eten.

De Syrische gastheren en -vrouwen wonen pas sinds kort in Lelystad en willen graag vrijblijvend nieuwe mensen ontmoeten. Zij doen de boodschappen, bereiden alles voor, koken Arabische gerechten en presenteren het eten. Er is geen winstoogmerk bij de bijeenkomst, het gaat alleen om de interactie.

De tweede bijeenkomst zou wederom plaatsvinden in het MFA Zuiderzeewijk, maar door technische problemen in de keuken daar, werd de bijeenkomst verplaatst naar het Atol Plaza.

Bij aankomst in Atol Plaza stonden er al heerlijke gerechten uitgestald.
De tafels waren mooi gedekt en hadden allemaal een kan water staan en een salade voor de tafel
 

De Syrische gastheren en -vrouwen werden overladen met complimenten. Het eten zag er niet alleen prachtig uit, het smaakte ook allemaal heerlijk!
 

Samen lekker eten is de perfecte gelegenheid om ondertussen ook met elkaar te praten en elkaar te leren kennen. Een van de Syrische gastheren wilde graag in de toekomst een eigen restaurant beginnen. Hij zag deze bijeenkomst als een mooie start om te oefenen met koken voor grote gezelschappen.
Voor vluchtelingenwerk Welzijn Lelystad was deze bijeenkomst ook een goede gelegenheid om te horen hoe het met (oud) cliënten gaat en waar ze op dit moment mee bezig zijn. En natuurlijk om te laten weten hoe trots wij op hen zijn.

Alle tafels waren deze avond bezet, er was een goede mix van gasten aanwezig, zowel Syriërs als Nederlanders.
De Syrische gastheren en -vrouwen maakten een praatje bij elke tafel.
Er werd geproost, gelachen, foto’s gemaakt en recepten uitgewisseld.
Het doel van deze avond, samen eten en kennis met elkaar maken, is wederom geslaagd!