Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers zijn hard nodig!

Vluchtelingenwerk bestaat uit een gemotiveerd en hecht team van beroepskrachten, stagiaires en vrijwilligers. Onderling overleggen we veel en met vragen kun je altijd bij een van je collega’s terecht. Gezamenlijk voeren we onze kerntaak uit:
het begeleiden en ondersteunen van vluchtelingen met een verblijfsvergunning op maatschappelijk en juridisch gebied.
Door een groot aantal nieuwe vluchtelingen, zijn we hard opzoek naar nieuwe vrijwilligers.

Er is een vacature als vrijwillig maatje voor AMV’ers (Alleenstaande Minderjarige Vergunninghouders) waar we jouw hulp goed bij kunnen gebruiken!

Maatje voor AMV’ers (Alleenstaande Minderjarige Vergunninghouders)

Stel je voor dat je als minderjarige zonder ouders of familie naar Nederland komt, ons land, onze taal en cultuur niet kent en helemaal opnieuw moet beginnen. Wat is er dan fijner dan iemand die jou bij de hand pakt om samen ontspanning te zoeken of om samen leuke dingen te doen?

Meld je aan als maatje en maak het verschil!

Als maatje voor een alleenstaande minderjarige vergunninghouders (AMV’ers) heb je 1 keer per week een ontmoeting met jouw maatje. Deze ontmoeting kan gericht zijn op sport en/of ontspanning maar kan ook gericht zijn op het leren van de Nederlandse taal. Je gaat dit contact aan voor een half jaar. Dit is te verlengen tot een jaar of langer.
Ben jij iemand die zich betrokken voelt bij de minderjarige vluchtelingen en zou jij graag iets willen betekenen voor deze jongeren? Dan is deze vacature echt iets voor jou! De vacature is voor iedereen vanaf 18 jaar t/m 80 jaar!

Wat bieden wij?

 • Uitdagend en boeiend werk binnen een plezierig team van gemotiveerde medewerkers.
 • De mogelijkheid om mensen uit andere culturen en hun gewoonten te leren kennen.
 • Professionele Begeleiding (persoonlijke contactmomenten met een medewerker van Vluchtelingenwerk en bijeenkomsten met andere maatjes om ervaringen uit te wisselen).
 • Deelname aan scholing en trainingen.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken mensen, die:

 • Belangstelling hebben voor én zich betrokken voelen bij jonge vluchtelingen.
 • Het leuk vinden om een maatje te hebben en te zijn.
 • Jongere(n) bij de hand willen nemen om te participeren in de Nederlandse samenleving.
 • De jongere(n) kunnen motiveren om ontspanning te zoeken.
 • In staat zijn zich in te leven in de situatie van anderen.
 • Beschikken over enige dagdelen vrije tijd per week.
 • Zich willen inzetten voor jongeren en de maatschappij.
 • Bereid zijn om een Verklaring Omtrent het Gedrag aan te vragen.
 • Beschikken over een beetje idealisme.

Wat bieden wij je?

Ons werk is afwisselend, uitdagend en door de grote verscheidenheid van de vluchtelingen altijd verrassend. Je krijgt te maken met een betrokken en enthousiaste groep collega-vrijwilligers in een gezellige en informele werksfeer. Je wordt begeleid en ondersteund door beroepskrachten en je kunt je werktijden grotendeels zelf bepalen.
Er is een mogelijkheid tot deelname aan scholing en trainingen. Ook is er een ongevallenverzekering en worden bepaalde onkosten vergoed.
Werken als vrijwilliger voor Vluchtelingenwerk is de perfecte manier om mensen uit andere culturen te leren kennen en het is een geweldige manier om je steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meer informatie of aanmelden? Mail naar Alicia van Gelderen a.vangelderen@welzijnlelystad.nl of bel met 0320-707159.