Dag van de ouderen geslaagd

Het was zaterdag volop genieten voor de senioren uit Lelystad. Afgeladen vol was het stadhuis.
Centraal stond het thema 50 jaar Lelystad. Dit kwam tot uiting tijdens de opening van wethouder Sparreboom, het gedicht van Gerard Beense, de conference van Cornelis Postzak, de eerste postbode van Lelystad en een quiz over 50 jaar Lelystad. De Popkoren Expression en Tijdloos zorgden voor de muzikale omlijsting en voor een extra vrolijke noot waren er twee clowns aanwezig. Deze dag werd ook stilgestaan bij het 30-jarig bestaan van het OSOL.

(klik op de foto’s om te vergroten)

Wethouder Janneke Sparreboom

Popkoor Expression

Cornelis Postzak

Goede catering
Er was lekker eten en drinken, vooral voor de broodjes haring en het Italiaanse schepijs stond men in de rij.

Informatief
Bezoekers konden bij de diverse kramen terecht voor informatie over wonen, vervoer, brandveiligheid en meer.  Tijdens deze dag ontving men ook bericht over de nieuwe vervoersvoorziening ‘Automaatje’ wat naast oa de Opstap en regiotaxi bijdraagt aan de mobiliteit van ouderen in Lelystad.

Dank aan de vrijwilligers en Innerwheel

Creatief 
De bezige handen konden een bloemstukje, lampenkapje of armband maken. Nieuw was dit jaar de wensboom.

Er op uit
Bij binnenkomst ontving men een  lootje waarmee  je gratis excursies kon winnen in  en om  Lelystad.
35 mensen gingen er met de prijs vandoor; een bezoek aan Omroep Flevoland, de Oostvaardersplassen en vissen bij Tom’s Creek behoorden tot de mogelijkheden.

Met dank aan
Grote sponsor van de dag van de ouderen was de service club  Innerwheel. Dankzij hun bijdrage was het mogelijk Willeke Alberti te boeken, zij heeft de dag afgesloten met een spetterend concert.
De dag van de ouderen is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het OSOL (overlegorgaan samenwerkende ouderenorganisaties) en Welzijn Lelystad met vele praktische hulp van een flinke groep vrijwilligers.  Gemeente Lelystad stelde het stadhuis beschikbaar. De locatie bleek goed toegankelijk voor hen die met scootmobiel of rollator kwamen.

 

Foto’s o.a. ontvangen van onze huisfotograaf en vrijwilliger Chris van den Berg waarvoor dank.