De Toermalijn steunt met opbrengst kerstmarkt het schoolontbijt

Vlak voor de kerst vorig jaar organiseerde basisschool De Toermalijn een kerstmarkt. Het thema dit jaar was Samen. De kinderen uit de kinderraad besloten aan de hand van een brainstormsessie dat zij een goed doel wilden steunen voor leeftijdsgenootjes uit Lelystad.

Schoolontbijt

Na contact met Welzijn Lelystad was een goed doel snel gevonden. In oktober 2018 was het IDO samen met Welzijn Lelystad gestart met het schoolontbijt op basisschool de Finnjol. Alle leerlingen van de Finnjol en de Toermalijn, ouders en verzorgers, opa’s en oma’s zijn dan welkom voor een prettig en gezond begin van de dag. Het ontbijt is gratis en vindt elke dinsdagmorgen. Tevens is er een mogelijkheid om broodjes te smeren voor de lunch en krijgen de kinderen een stuk fruit mee voor de dag. Na het ontbijt kunnen ouders etc nog lekker blijven zitten voor het koffiemoment van 08.30 – 10.00 uur. Tijdens deze momenten is een professional aanwezig om vragen uit de wijk te beantwoorden of naar het juiste loket door te verwijzen.

Een cheque van €500,-

De leerlingen van de Toermalijn hebben al hun creativiteit aangesproken en maakten voor de kerstmarkt prachtige kunstwerkjes. Daarnaast werd een groot aantal bedrijven uit Lelystad gevraagd om het goede doel van de kerstmarkt te ondersteunen. Daar kwamen vele reacties op en door bedrijven werd volop gedoneerd. Door de verkoop van de kunstwerkjes en een lotto mogelijk gemaakt door de giften vanuit het bedrijfsleven, werd het fantastische bedrag van €500,- opgehaald. Op 5 februari hebben een aantal leerlingen van de Toermalijn met hun directrice, de cheque aan Stichting Welzijn Lelystad en het IDO overhandigd.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Charlotte Schriever (Welzijn Lelystad) C.Schriever@WelzijnLelystad.nl  of Frouke Fennema (IDO) FFennema@IDO-Lelystad.nl