Heb je hulp nodig in deze tijden van het coronavirus? Zie de updates

Update donderdag 9 april 2020

De corona-maatregelen hebben een enorme impact. En in het bijzonder op ouders en kinderen. Ineens zijn de kinderen allemaal thuis, wordt van u als ouder(s) gevraagd om te begeleiden van het schoolwerk en gaan allerlei activiteiten niet meer door. Hoe ga je hiermee om? Hoe houd je het gezellig met elkaar? Waar kan je nog terecht als je hulp nodig hebt? Op de website van het Jeugd- en Gezinsteam vindt u informatie, tips en leuke ideeën over onderwerpen:

 • Praktische informatie over de maatregelen
 • Tips voor ouderschap en voor jezelf
 • Tips voor schoolwerk en over leuke ideeën
 • Hulp nodig? Kijk wie in Lelystad je kan helpen

 


Update woensdag 8 april 2020

Beweging is belangrijk. Juist in deze tijd dat het coronavirus ouderen verplicht om thuis te blijven, is het een uitdaging om in beweging te blijven. En beweging is essentieel voor iedereen en vooral voor deze ouderen. De leefstijlwijkcoaches van Welzijn Lelystad en de Gezonde Wijkaanpak helpen de bewoners van De Hoven (en andere woonzorgcentra) hierbij. Door de leefstijlkar ter beschikking te stellen, zorgmedewerkers te ondersteunen met passende informatie en filmpjes, materialen die bijdragen en oefeningen voor de ouderen. Zo komt er o.a. een poster voor de bewoners waarmee zij met voorbeelden van oefeningen kunnen zorgen dat zij in conditie blijven en hun lichaam fit houden. Samen kunnen wij het coronavirus aan!

Een chauffeur van onze vervoersservice De Opstap  ….

Gister avond heb ik een rondje gebeld naar de mensen die ik vaak rijd.

Gewoon om te vragen hoe het gaat.

Met iedereen gaat het goed.

Alleen vervelen ze zich.  En missen ze ons..


Update maandag 6 april 2020

 • Alle scholen zijn dicht en leerlingen doen thuis hun huiswerk en niet elk kind beschikt over een eigen tablet. Met deze bijna 40 gebruikte tablets kunnen we deze kinderen helpen. Vandaag overhandigde Jan Dekker (li) de tablets aan Bas Flos (re) van stichting SchOOL. Updates gaan verder onder de foto.

 • Voor de zekerheid willen we toch nog een keer wijzen op het feit dat de richtlijnen van Kabinet en RIVM zijn verscherpt wat onder meer inhoudt dat ook onze maatregelen die van kracht zijn nu tot 1 juni zijn verlengd.

Update vrijdag 3 april 2020

Bij het Aandachtcentrum van Mantelkring kunnen mantelzorgers terecht voor een luisterend oor, ook na de coronacrisis. Voor mensen met een klein sociaal netwerk. Het Aandachtcentrum van OpenJeHart is er voor een luisterend oor, ook na de coronacrisis. Telefoon: 088-7878988

 • Een positive High Five! Een heel leuk initiatief van Benjamin, Dorien, Matthias, Menno en Zoë uit Lelystad.  Klik hier om een High Five te geven.
 • Veel van onze medewerkers werken thuis gewoon door. Dat is niet altijd even eenvoudig. Dit zijn de tips Health2Work die wij hen geven.
 • Door het coronavirus moesten wij tijdelijk de huisbezoeken aan zelfstandig wonende ouderen stopzetten.  Heeft u echter behoefte aan een praatje, een luisterend oor of vindt u het prettig dat wij af en toe telefonisch contact met u opnemen? Geef dan uw telefoonnummer aan ons door. Dit kan via (0320) 707 159 en buiten kantooruren via een mail aan onze klantenservice. Klik op de foto om deze beter te kunnen lezen.

 


Update woensdag 1 april 2020

 • Het zorgen voor iemand gaat ‘gewoon’ door. Daar komen de zorgen bij die je je maakt: wat als mijn kind, partner, ouder het coronavirus krijgt? Wat als ik ziek word? Hoe moet het dan?
  School en dagbestedingsaanbod is gesloten. Je kunt niet naar buiten, tenzij het noodzakelijk is. En is iemand opgenomen in een verpleeghuis, dan kun je niet op bezoek; wat een verdriet!
  Hoe kun je omgaan met deze nieuwe belasting en toch een daginvulling houden, waar je voldoening uit haalt. Meer lezen? Klik dan hier.
 • Vorige week hebben we aangegeven dat we onze werkzaamheden in verband met Buurtbemiddeling ook moesten staken. Maar ook deze dienstverlening kunnen we inmiddels aangepast voortzetten. Na een telefonisch intakegesprek starten we een telefonische bemiddeling en geven advies en tips. Dus wil je een beroep doen op onze Buurtbemiddeling, neem dan via de mail contact op. Het mailadres is buurtbemiddeling@welzijnlelystad.nl. Vergeet in de mail niet je telefoonnummer te vermelden. We bellen je dan zo snel mogelijk.
 • Heb je hulp nodig in deze tijden van het coronavirus? Bel gratis 0800-0889. Klik op de foto voor een duidelijke weergave.

 


Update donderdag 26 maart 2020

 • Digitaal loket cruciale beroepen gemeente Lelystad.
  De gemeente richt ook een loket in voor ouders in cruciale beroepen, die normaal geen gebruik maken van kinderopvang. Ook zij kunnen gebruik maken van kinderopvang om zo hun belangrijke beroepen te kunnen blijven uitvoeren. Klik op loket informatie ouders.
 • Woonzorg Flevoland heeft een mooi initiatief ontwikkeld.Ze hebben de Woonzorg Flevoland Babbellijn geopend! Ook onze deelnemers van het AlzheimerTrefpunt Lelystad kunnen er gebruik van maken. Het is een mooi initiatief in deze bijzondere tijd. Voorlopig geen Alzheimer Trefpunt meer, weinig bezoek van familie/vrienden, enz.. Dat is best ingewikkeld. Daarom de Woonzorg Flevoland Babbellijn.Vanaf vandaag staat een groep van vrijwilligers telefonisch voor u klaar. Heeft u behoefte aan een praatje en wat gezelligheid, dan kunt u bellen met de Babbellijn.Het nummer is 0320 229 230  en de vrijwilligers zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 18.00 uur.

Update maandag 23 maart 2020

 • Verschillende organisaties hebben speciale telefonische hulplijnen geopend: ANBO, kbo-pcob en het Rode Kruis 070-4455888 . Daarnaast zet de Luisterlijn (0320) 310 310 in deze tijden van quarantaine alle zeilen bij om mensen 24 uur per dag, zeven dagen per week een luisterend oor te bieden.
 • Sinds gisteren zit de Luisterlijn ook in een speciale tv-spot van Omroep MAX. Hierin doet MX-directeur Jan Slagter een oproep om ‘er voor elkaar te zijn, zonder dat we bij elkaar kunnen zijn’.
 • Een kaartje sturen kan altijd. ‘Coronapost’ noemt Omapost de ludieke actie. Via de app stuur je makkelijk een zelfgemaakte foto dat als een kaartje van papier aankomt. Het Nationaal Ouderenfonds brengt ‘schrijfmaatjes’ bij elkaar, net als Postmaatje. Bij Stichting Kletsmajoor kun je een gratis ‘pen pakket’ krijgen om van je opa, oma, buurman of buurvrouw een penvriend(in) te maken.
 • De Consumentenbond waarschuwt dat criminelen een slaatje proberen te slaan uit de coronacrisis door phishingmails en computervirussen te verspreiden. Maar ook nepwebshops lijken in te spelen op het virus, hier worden nu bijvoorbeeld mondkapjes en handgel aangeboden. Op deze pagina vind je meer informatie over malafide webshops, phishing, nepadvertenties en ransomware.

Vrijdag 20 maart 2020

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de overheid maatregelen getroffen die ook gevolgen hebben voor veel dienstverlening van organisaties. Wij proberen persoonlijk contact tussen mensen zoveel mogelijk te beperken. We hopen op jullie begrip.

Wanneer je er alleen voor staat en hulp nodig hebt of even een praatje wil maken met iemand dan staan deze organisaties allemaal voor je klaar. Zie afbeelding. Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel, bel gerust. Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar (0320) 707 159. Dat geldt ook voor de Sociale wijkteams. Klik dan hier. Buiten kantooruren blijven we bereikbaar via de mail. Stuur dan een berichtje naar klantenservice@welzijnlelystad.nl. Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op. Klik op de afbeelding om deze goed te bekijken.