WMO voorzieningen

logosw Scootmobiel

Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig. Met een volle accu kan er ongeveer 30 kilometer gereden worden. Bij de WMO aanvraag wordt beoordeeld of je een scootmobiel kan besturen en of er thuis ruimte is om de scootmobiel overdekt te stallen.

Het is ook mogelijk om een scootmobiel te lenen. Een WMO indicatie is dan niet nodig. Kijk hier voor de scootmobiel uitleen service.

Neem voor de aanvraag van een scootmobiel uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) contact op met het Sociaal wijkteam in jouw buurt.
Wat kan ik zelf al doen?

logosw Vervoer

Mensen met een beperking kunnen met een regiotaxipas (WMO indicatie) gebruik maken van openbaar vervoer van deur tot deur. Regiotaxi Flevoland haalt je thuis op en zet je af bij je bestemming. Voor een rit binnen de gemeentegrenzen betaal je een kleine vergoeding. Omdat de Regiotaxi een vorm van openbaar vervoer is, deel je de taxi meestal met meerdere personen.  Wil je buiten de provincie reizen dan biedt de Valys een mooie oplossing.

Het is ook mogelijk om gebruik te maken van vervoerservice van Welzijn Lelystad. Kijk hier voor meer informatie over de Opstap.

Neem voor de aanvraag van een regiotaxipas uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) contact op met het Sociaal wijkteam in jouw buurt.
Wat kan ik zelf al doen?

logosw Dagbesteding

Dagbesteding uit de WMO is een dagprogramma waarin je anderen kunt ontmoeten en vaardigheden kunt leren en oefenen. De focus ligt op begeleiding in een groep. Dagbesteding ontzorgt de mantelzorgers. Voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben kan de dagbesteding samengaan met  behandeling en/of persoonlijke verzorging.

Wil je wel graag deelnemen aan activiteiten maar is een WMO indicatie niet nodig? Zoek dan via Wie Wat Waar Lelystad naar activiteiten in jouw buurt.

Respijtzorg kan uitkomst bieden als de taken voor de mantelzorger (tijdelijk) te zwaar zijn. Een vrijwilliger neemt de taken van de mantelzorg over. Kijk hier voor meer informatie over respijtzorg van Welzijn Lelystad.

Neem voor de aanvraag van dagbesteding uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) contact op met het Sociaal wijkteam in jouw buurt.
Wat kan ik zelf al doen?

logosw Ondersteuning Thuis

Begeleiding thuis helpt om je leven (weer) op de rit  te krijgen. Heb je psychische problemen of een verslaving, zijn er financiële problemen of mis je sociale contacten? Ondersteuning thuis helpt je om zo zelfstandig mogelijk in het leven te staan.  Er is aandacht voor wonen, werken, dagbesteding, sociale contacten, financiën, persoonlijke verzorging, geestelijk en lichamelijk welzijn, financiën en administratie. De ondersteuning sluit aan bij jouw wensen en mogelijkheden.

Wist je dat je zonder WMO indicatie gratis gebruik kunt maken van het financieel spreekuur? Kijk hier voor de financiële spreekuren in jouw wijk.

Neem voor de aanvraag van ondersteuning thuis uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) contact op met het Sociaal wijkteam in jouw buurt.
Wat kan ik zelf al doen?

logosw Schoon en Leefbaar huis

Soms lukt het niet meer om zelf te stofzuigen of de badkamer schoon te maken. Huishoudelijke ondersteuning uit de WMO kan dan nodig zijn om het huis schoon en leefbaar te houden. Het kan gaan om huishoudelijke hulp voor enkele maanden, na bijvoorbeeld een ziekenhuisopname, of ondersteuning voor langere tijd.

Het is ook mogelijk om gebruik te maken van de vrijwillige thuis hulp van Welzijn Lelystad. Een WMO indicatie is dan niet nodig. Wil je meer weten kijk dan hier.

Neem voor de aanvraag van schoon en leefbaar huis uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) contact op met het Sociaal wijkteam in jouw buurt.
Wat kan ik zelf al doen?

logosw Kortdurend verblijf

Logeren in een instelling geeft ruimte voor jezelf en de mantelzorger. Kortdurend verblijf is bedoeld voor mensen met een beperking of handicap die permanent toezicht nodig hebben. Aan Kortdurend verblijf zijn ook verpleging en of begeleiding gekoppeld.

Respijtzorg kan uitkomst bieden als de taken voor de mantelzorger (tijdelijk) te zwaar zijn. Een vrijwilliger neemt de taken van de mantelzorg over. Kijk hier voor meer informatie over respijtzorg van Welzijn Lelystad.

Neem voor de aanvraag van kortdurend verblijf uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) contact op met het Sociaal wijkteam in jouw buurt.
Wat kan ik zelf al doen?

logoswWoningaanpassing

Om zo lang mogelijk thuis te kunnen wonen, kan een aanpassing in jouw huis nodig zijn. Ziekte, handicap of ouderdom geven beperkingen in het wonen. Met een WMO indicatie kunnen ruimtes meestal zo aangepast worden dat zelfstandig wonen mogelijk blijft. Soms is een woning aanpassing te kostbaar en is verhuizen naar een aangepaste woning nodig. Huur je een woning? Vraag dan de verhuurder om toestemming voor een woningaanpassing. Een medewerker van het sociaal wijkteam zal nagaan of er een woningaanpassing nodig is.

Neem voor de aanvraag van een woningaanpassing uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) contact op met het Sociaal wijkteam in jouw buurt.
Wat kan ik zelf al doen?