HBO-stagiair jongerencoach – 32 uur p/w

Vandaag is opnieuw een dag vol afwisseling. Je begint de dag met een afspraak met een jongere. Dit is een spannend moment. Zijn dag- en nachtritme daar proberen jullie namelijk al een tijdje aan te werken en of hij nu naar de afspraak komt is voor de jongere een uitdaging. Daarna heb je overleg met de andere jongerencoaches en gaan jullie brainstormen over initiatieven die missen in Lelystad en waar je misschien invulling aan kan geven. Het volgende uur heb je een afsluitend gesprek met een jongere. Het coachingstraject is succesvol afgerond en jullie gaan samen evalueren hoe het traject is verlopen. Daarbij  mogen de nodige complimenten voor de jongere natuurlijk niet ontbreken! Je sluit je dag af met een bijeenkomst voor Jonge Moeders. Samen met de jongerencoach heb je deze bijeenkomst voorbereid. Het zal leuk om te zien zijn hoe dit in de praktijk werkt.

Dit is een kleine greep uit de werkzaamheden van de jongerencoaches van Welzijn Lelystad, waarbij niet een dag hetzelfde is.

Het team jongerencoaches van Welzijn Lelystad is op zoek naar een enthousiaste 3e-jaars HBO-stagiair die ons kan ondersteunen in het begeleiden van jongeren tussen de 17 en 27 jaar met vragen over verschillende leefgebieden. Met name vragen op het gebied van huisvesting, mentale gezondheid, schulden en opleiding komen vaak naar voren.

We zetten je graag in voor de volgende werkzaamheden:

  • Ondersteunen en meewerken bij de verschillende trajecten;
  • We horen graag jouw creatieve ideeën bij de invulling van onze verschillende projecten;
  • Begeleiding van trajecten met jongeren en ook outreachend aan de slag gaan;
  • Informeren bij verschillende instanties en daarmee afspraken maken;
  • Begeleiden van jongeren naar verschillende instanties.

Dit kan je van ons verwachten:

  • We laten je graag kennismaken met het oplossingsgericht werken;
  • Advies en begeleiding bij het coachen van de jongeren;
  • Ruimte voor jouw ideeën en inbreng;

Wat levert het je op?

Heel veel werkplezier en we denken zelfs dat je hierna eigenlijk niet meer weg wil. En natuurlijk ook de doorontwikkeling van je competenties waarbij je je vaardigheden nét even anders leert inzetten dan bij andere organisaties. Want bij ons werk je immers outreachend. Ons werk begint pas als andere organisaties stoppen.

Ben jij nog steeds niet afgehaakt maar word je alleen maar meer enthousiast? Dan nodigen we je van harte uit om een brief te schrijven waarin je vertelt waarom je een stageplek bij Welzijn Lelystad wil. Dus wat jij ons kan brengen én wat je graag bij ons wilt ophalen. We zien je brief met belangstelling tegemoet en misschien tot snel!