Sociaal beheerder (oproep- of vakantiekracht)

Ben jij ons nieuwe visitekaartje in de wijk? Welzijn Lelystad werkt in de sociale basis aan het voorkomen van zwaardere zorg. Wij werken voor alle inwoners van Lelystad, voor jong en oud, zonder onderscheid en zonder indicatie. Wij ondersteunen mensen dichtbij hun eigen leefwereld. Die hulp is vrij toegankelijk, laagdrempelig en effectief. Wij vinden een sterke sociale basis in de stad belangrijk: laagdrempelige hulp dichtbij die voor iedereen toegankelijk is. Zoveel mogelijk uitgevoerd door vrijwilligers en gericht op zelf weer verder kunnen.

Welzijn Lelystad geeft vrijwilligers de mogelijkheden om hulp te bieden. We brengen daarin vraag en aanbod bij elkaar en ondersteunen vrijwilligers met trainingen. Waar dat nodig is, zetten we professionele hulp in. Dat doen we voor zowel jongeren als volwassenen, in de wijk, op school en online. In alle werksoorten werken wij samen met partners, zoals huisartsen, maatschappelijk werk, schuldhulp en onderwijs.

Is hulp in de sociale basis niet voldoende? Dan kijkt het sociaal wijkteam wat er nodig is. In het Sociaal wijkteam werkt Welzijn Lelystad samen met partners in de stad.

Om wijkgerichte activiteiten in de stad te ondersteunen en ontmoeting te faciliteren, verzorgen wij het sociaal beheer in de wijkcentra. Iedere partner brengt zijn eigen kennis in expertise in.

Veel van deze activiteiten gebeuren midden in de wijk in onze wijkcentra waar wij het sociaal beheer verzorgen. Welzijn Lelystad heeft er verschillende in Lelystad, zoals Atolplaza en Plein 201 in de Hanzeborg. Wij zoeken een beheerder die af en toe kan invallen bij ziekte en vakantie. Wij zijn op zoek naar een klantvriendelijke, gastvrije collega die ons visitekaartje wil worden en het leuk vindt met verschillende doelgroepen en culturen om te gaan. 

De functie is veelzijdig. Zo ben je het eerste aanspreekpunt voor alle gebruikers en zorg je dat de ruimtes en zalen klaargezet zijn. Je houdt toezicht op het gebruik van het gebouw en de spullen. Je zorgt voor de veiligheid, de horeca en voert kleine onderhoudswerkzaamheden uit. 

Wij vragen

 • VMBO werk- en denkniveau; 
 • Klantvriendelijke en dienstverlenende instelling en correct gedrag in persoonlijke contacten;
 • Je bent flexibel want wij zijn 7 dagen per week open zowel overdag als in de avond;
 • Je kan goed met allerlei verschillende mensen en culturen omgaan;
 • Technisch inzicht; 
 • Kennis van de richtlijnen ten aanzien van veiligheid en hygiëne;
 • Goed kunnen samenwerken;
 • Je bent zelfstandig;
 • Contactuele eigenschappen voor het onderhouden van in- en externe contacten;
 • Enige kennis van en inzicht in de doelgroep;
 • Sociale vaardigheden voor het onderhouden van contacten met en het motiveren en stimuleren van de doelgroep. 

Arbeidsvoorwaarden

Heb je interesse om het team beheer te komen versterken? Dan ontvangen wij graag je brief voorzien van een cv voor 15 september 2022. Je kunt de brief sturen aan Welzijn Lelystad, t.a.v. Brenda Bos. Postbus 2305, 8203 AH of vacatures@welzijnlelystad.nl . Meer informatie over onze organisatie kun je vinden op onze website www.welzijnlelystad.nl