Sociaal beheerder 24/32 uur p/w

Ben jij ons nieuwe visitekaartje in de wijk? 

Onze organisatie

Welzijn Lelystad werkt in de sociale basis aan het voorkomen van zwaardere zorg. Wij werken voor alle inwoners van Lelystad, voor jong en oud, zonder onderscheid en zonder indicatie. Wij ondersteunen mensen dichtbij hun eigen leefwereld. Die hulp is vrij toegankelijk, laagdrempelig en effectief. Wij vinden een sterke sociale basis in de stad belangrijk: laagdrempelige hulp dichtbij die voor iedereen toegankelijk is. Zoveel mogelijk uitgevoerd door vrijwilligers en gericht op zelf weer verder kunnen.

Welzijn Lelystad geeft vrijwilligers de mogelijkheden om hulp te bieden. We brengen daarin vraag en aanbod bij elkaar en ondersteunen vrijwilligers met trainingen. Waar dat nodig is, zetten we professionele hulp in. Dat doen we voor zowel jongeren als volwassenen, in de wijk, op school en online. In alle werksoorten werken wij samen met partners, zoals huisartsen, maatschappelijk werk, schuldhulp en onderwijs.

Is hulp in de sociale basis niet voldoende? Dan kijkt het sociaal wijkteam wat er nodig is. In het Sociaal wijkteam werkt Welzijn Lelystad samen met partners in de stad.

Om wijkgerichte activiteiten in de stad te ondersteunen en ontmoeting te faciliteren verzorgen wij het sociaal beheer in de wijkcentra. Iedere partner brengt zijn eigen kennis in expertise in.

De functie

Veel van deze activiteiten gebeuren midden in de wijk in onze wijkcentra waar wij het sociaal beheer verzorgen. Welzijn Lelystad heeft er verschillende in Lelystad zoals bijvoorbeeld Atolplaza en Plein 201 in de Hanzeborg  Wij zijn op zoek naar een klantvriendelijke, gastvrije collega die ons visitekaartje wil worden en het leuk vindt met verschillende doelgroepen en culturen om te gaan. 

De functie van sociaal beheerder is veelzijdig. Zo ben je het eerste aanspreekpunt voor alle gebruikers en zorg je dat de ruimtes en zalen klaar gezet zijn. Je werkt intensief samen met een actieve club van vrijwilligers en stagiaires. Je houdt toezicht op het gebruik van het gebouw en de spullen. Je zorgt voor de veiligheid, de horeca en voert soms kleine onderhoudswerkzaamheden uit.

Profiel  

  • VMBO werk- en denkniveau;
  • Je bent flexibel want wij zijn 7 dagen per week open zowel overdag als in de avond
  • Je hebt technisch inzicht;
  • Je bent heel sociaal
  • Je kan zelfstandig werken
  • Je bent klantvriendelijk en hebt een dienstverlenende instelling.

Competenties

Wij werken conform de 10 competenties van het sociaal werk. Voor deze functie zijn specifiek de volgende competenties belangrijk.

  • Je kunt vragen en behoeften verhelderen.
  • Je werkt samen en versterkt netwerken.
  • Je bent signaleert en kunt inspelen op veranderingen.
  • Je versterkt eigen kracht en zelfregie.

Arbeidsvoorwaarden

Ben jij die sociale duizendpoot en heb je interesse om het team beheer te komen versterken ontvangen wij graag je brief voorzien van een cv voor 9 oktober 2022 . Wij hebben uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering en een persoonlijk loopbaanbudget. De functie valt in schaal 5 van de cao sociaal werk.  Je kunt de brief sturen  aan Welzijn Lelystad, t.a.v. Brenda Bos. (Postbus 2305, 8203 AH of vacatures@welzijnlelystad.nl . Meer informatie over onze organisatie kun je vinden op onze website www.welzijnlelystad.nl