Dag van de Ouderen

08 september 2023

Alle ouderen in Lelystad zijn op zaterdag 30 september van harte welkom op de Dag van de Ouderen in het stadhuis van Lelystad. Ouderen kunnen genieten van een gevarieerd programma met optredens van het Bataviakoor en zanger Roy Oostweegel, een lezing van boswachter Tim, een loting, workshops, koffie, thee en een lunch.

Gevarieerd programma

De Internationale Dag van de Ouderen wordt ieder jaar uitgebreid gevierd met veel muziek en gezelligheid. Welzijn Lelystad en OSOL organiseren de dag in Lelystad. Andere organisaties leveren een bijdrage bijvoorbeeld door een stand te bemannen, een activiteit aan de bieden of met een financiële bijdrage.

‘We hebben met elkaar een mooi gevarieerd programma samengesteld’, zegt Anne-Beth Buijert van Welzijn Lelystad. ‘Het is ieder jaar weer mooi om te zien hoe ouderen daarvan genieten. Dankzij tal van partners en alle vrijwilligers lukt het ook dit jaar weer om de Lelystadse senioren een onvergetelijke dag te bezorgen.’

Workshops

Ouderen kunnen genieten van optredens, maar ook zelf in beweging komen met het Sportbedrijf Lelystad. Verder is er een informatiemarkt en zijn er diverse workshops: een selfie wall, bloemschikken, kralenpennen maken en haken (voor iedereen die al kan haken). Wethouder Rinze Broekema geeft om 10.30 uur het startschot voor de Dag van de Ouderen.

Samen met OSOL

Het Overlegorgaan Samenwerkende Ouderbonden Lelystad (OSOL) is een samenwerkingsverband met behoud van de eigen identiteit tussen de ouderenbonden ANBO, KBO en PCOB met als doel de belangenbehartiging van de ouderen in Lelystad in de ruimst mogelijke zin.

Welzijn Lelystad is een brede welzijnsorganisatie voor alle inwoners van de stad. Iedere Lelystedeling die op een moment in zijn of haar leven ondersteuning of hulp nodig heeft kan er terecht. Welzijn Lelystad ondersteunt  mensen dichtbij hun eigen leefwereld.

Kaartverkoop

Kaarten zijn aan de deur of in de voorverkoop te koop. Verkooppunten: Atolplaza, Schor 1, Plein 201 (Hanzeborg), Koningsbergenstraat 201, Zuiderzee, Waddenlaan 1, De Waterbever, Voorstraat 313, De Dukdalf, Punter 35-27 en De Hoven, Ravelijn 181.