De Buurthub en de Gebiedsaanpak Lelystad Oost

20 augustus 2021

Welzijn Lelystad, Het Werkbedrijf Lelystad en woningcorporatie Centrada openen volgende maand een Buurthub in Lelystad Oost. In Atolplaza kunnen buurtbewoners dan binnenlopen met hun problemen en daarvoor ook direct hulp krijgen. Verder wordt er een soort huiskamer ingericht, waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Een deel van het interview van Omroep Flevoland met Manon Geerlings, interim-projectleider bij Welzijn Lelystad: “We willen echt dat mensen niet van hot naar her gaan voor de hulp die ze nodig hebben. Want dat is echt verschrikkelijk frustrerend voor hen”, vertelt gastvrouw Manon Geerlings over de Buurthub in deze rapportage. Niet alle verantwoordelijkheid voor de Buurthub komt bij de organisaties te liggen. “We kunnen van alles organiseren en aanbieden. Maar uiteindelijk is het die bewoner die een stap moet zetten”, stelt Manon. “Als dat gebeurt, hij voelt zich eigenaar van zijn eigen probleem en hij ziet mogelijkheden om daarmee aan de slag te gaan, dan is er een kans van slagen. Alleen dan”, aldus Geerlings.

Deze hele week heeft Omroep Flevoland aandacht besteed aan IGLO; de Integrale Gebiedsaanpak Lelystad Oost. Op televisie ging verslaggever Gerard van Ommen op pad met allerlei professionals die werken in de wijk en hij had ontmoetingen met buurtbewoners. Vrijdagmiddag sprak Omroep Flevoland nog met Marieke Voogt, directeur van Welzijn Lelystad over de Buurthub.

Wil je alle reportages van Omroep Flevoland terugkijken en -luisteren? Ze zijn hier op de website van Omroep Flevoland terug te vinden. Het interview met Marieke Voogt is hier te beluisteren.