Steunouder

Echt van betekenis zijn. Dat kun je als steunouder. Gewoon, door er te zijn. Als steunouder breng je rust, plezier en ontspanning in het leven van ouders en kinderen.

Wie kan steunouder worden?

Je zet je vrijwillig in voor overbelaste gezinnen, die geen netwerk hebben om op terug te vallen. Door een kind een dag(deel) bij jou thuis en/op in jouw gezin op te nemen, kunnen de ouders even op adem komen. Steunouders zijn volwassen vrijwilligers: stellen, alleenstaanden of gezinnen. Wat ze gemeen hebben? Een groot hart voor kinderen.

Goede match

Het begint allemaal met een goede match. Daar nemen we dan ook de tijd voor. Daarna gaan we met jou en het gezin om tafel om goede afspraken te maken. Heb je maar 1 dag in de maand de tijd? Dat is prima. Wij vinden altijd een gezin dat bij je past. ‘Het mooie is dat je het steunouderschap heel flexibel kunt invullen’, zegt steunouder Farina.

Wij begeleiden je

Je krijgt een korte training met handige tips en persoonlijke ervaringen. Ook organiseren we thema- en intervisiebijeenkomsten, waarop je andere steunouders ontmoet. Coördinator Liesbeth Krouwel begeleidt je en is bereikbaar als je vragen hebt of even wil sparren.

Word ook steunouder en maak het verschil in het leven van een gezin.