Steunouder

Welzijn Lelystad is op zoek naar gezinnen, stellen of alleenstaanden die hun hart en huis willen openen voor een kind met een (lichte) zorgvraag of een jonge mantelzorger die opgroeit in een gezin met zorg.

Je zorgt voor het kind en ontlast daarmee de ouders die dan even tot rust kunnen komen. Heb jij een plekje in je hart en in je huis om een ander gezin te helpen?

Wie kan steunouder worden?

Een steunouder vindt het fijn om iemand te helpen en beleeft plezier aan de omgang met kinderen. Als steunouder kun je van onschatbare waarde zijn voor het kind en de ouders die het
moeilijk hebben. Je biedt een kind een dag of een dagdeel een gastvrij thuis. Hoe vaak en hoe lang je een steentje bijdraagt, hangt af van de behoefte van het gezin en jouw mogelijkheden.

Het is handig als je flexibel bent, makkelijk communiceert en grenzen kunt aangeven. Spreekt je dit aan, laat het ons dan weten!

Wat bieden wij:

Voordat je start bieden wij jou/jullie een training, waarin je handvatten krijgt voor het steunouderschap en waarin je andere steunouders ontmoet. Ook organiseren we thema- en intervisiebijeenkomsten. Daarnaast krijg je individuele begeleiding van de coördinator.