Tjeerd van der Zwan voorzitter RvT

30 oktober 2023

De Raad van Toezicht van Welzijn Lelystad heeft per 1 januari 2024 een nieuwe voorzitter: Tjeerd van der Zwan. De huidig burgemeester van Heerenveen en  oud-wethouder (PvdA) keert daarmee terug naar Lelystad. ‘Wij zijn heel blij dat Tjeerd onze Raad van Toezicht komt versterken’, zegt directeur-bestuurder Marieke Voogt.

Jan Leentvaar stopt als voorzitter

Van der Zwan neemt het stokje over van huidig voorzitter Jan Leentvaar. Hij maakte negen jaar lang deel uit van de Raad van Toezicht, waarvan acht jaar als voorzitter. Zijn termijn eindigt op 31 december 2023. ‘We zijn Jan dankbaar voor de inzet en de betrokkenheid gedurende zoveel jaar’, zegt Marieke Voogt. ‘En we hebben in Tjeerd van der Zwan zeker een goede opvolger gevonden.’

Wethouder in Lelystad

Van der Zwan keert vanuit Friesland terug naar Lelystad. Zijn politieke carrière begon  in Lelystad.  Hij was gemeenteraadslid (1990-2002) en wethouder (1998-2007) voor de PvdA in Lelystad. In 2007 werd hij burgemeester van Achtkarspelen (Friesland) en vanaf  2011 was hij burgemeester van Heerenveen, waar hij onlangs afscheid nam. Kortom, een ervaren en vooral ook betrokken bestuurder.

Maatschappelijk betrokken

Hoewel Van der Zwan met pensioen gaat, is hij niet van plan stil te zitten. Naast tijd voor de familie, die deels ook in Lelystad woont, blijft hij graag actief op maatschappelijk terrein. Een rol als voorzitter van de Raad van Toezicht van een maatschappelijke organisatie sluit daar naadloos op aan. ‘Welzijn heeft zich ontwikkeld tot een professionele organisatie die bovendien onmisbaar is in een stad als Lelystad. Daar zet ik mij graag voor in,’ aldus Van der Zwan.