Wijkcentrum de Waterbever bestaat 10 jaar

26 maart 2024

Al tien jaar is wijkcentrum de Waterbever het kloppend hart van de Waterwijk. Dat vieren wij samen met Stichting Buurtcentrum de Bever op 13 april. Voor jong en oud is er vanaf 10.00 uur van alles te doen.

Voor alle Lelystedelingen

‘Het belooft een dag vol plezier te worden’, zegt Hannie Sargentini namens het bestuur van Stichting Buurtcentrum de Bever. Dat bestaat al 40 jaar en groeide uit van een klein houten gebouw tot een volwaardige stichting die zich inzet voor het welzijn van alle Lelystedelingen. Tien jaar gelden werd De Bever onderdeel van de MFA (multifunctionele accommodatie) De Waterbever.

Plek voor inwoners om elkaar te ontmoeten

De Waterbever is voor buurtwerker Judith Vrede (Waterwijk en Landerijen) bekend terrein. Zij is er dagelijks te vinden en kent de inwoners goed. ‘Ik help inwoners op weg als zij een vraag hebben of een leuk initiatief voor hun beurt.’

‘De wijkcentra zijn dé plekken in onze stad waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en waar ze mee kunnen doen aan activiteiten’, vertelt directeur-bestuurder Marieke Voogt van Welzijn Lelystad. Zij opent de jubileumdag op 13 april.

Een dag vol festiviteiten

‘Deze mijlpaal vieren we dan ook graag samen met de inwoners. Er is meer dan genoeg te doen’, zegt Hannie. Denk aan een rommelmarkt, er is een pannakooi, stormbaan, kinderen kunnen zich laten schminken, er is een zweefmolen, een kinderdraaimolen en de altijd geliefde kinderkop van Jut. Ook zal het buurtcentrum een centrale rol spelen als ontmoetingsplek voor buurtbewoners.

Het jubileumfeest vindt op 13 april van 10.00 tot 16.00 uur plaats in De Waterbever, Voorstraat 313 in Lelystad.