1e editie Meet the Future van Challenge Up

21 november 2022

Een goede match maak je natuurlijk als je beide partijen goed kent. Mooier is nog als beide partijen elkaar eerst kunnen zien en spreken. MDT-project Challenge Up, Welzijn Lelystad bracht jongeren op interactieve wijze in contact met Lelystadse organisaties. Zij ontmoetten op hun beurt weer de vrijwilliger/medewerker van de (nabije) toekomst.

Op 17 november jl. vond Meet the Future plaats. Zo’n 30 jongeren gingen in gesprek met 15 Lelystadse organisaties. Het event werd namens gemeente Lelystad geopend door Lucien Stöpler. Samen met Monique Bak, projectleider van Challenge Up, bracht hij een toast uit op een geslaagd event en het goede nieuws dat Challenge Up nog drie jaar door mag! De mocktails, die werd gebruikt tijdens de toast zijn door jongeren zelf gemaakt. Zij hadden hiervoor een workshop gevolgd bij MJ Café, gematcht via de Lelystadse Uitdaging.

Tijdens het event kregen jongeren tips van Lelystad Akkoord over hun CV, konden ze een zakelijke profielfoto laten maken door Studio Wierd. BinnenInn leerde de jongeren hoe je een heerlijke cappuccino maakt. SuperCOOL! deed met de jongeren een korte sportactiviteit, de Jongerenraad van Provincie Flevoland vertelde wat zij kunnen betekenen voor de provincie. Ook kon je even een rondje fietsen op een duo-fiets van Woonzorg Flevoland en werden de jongeren bewust gemaakt over duurzaamheid en milieu bij Groene Sluis en Lelystad Schoon. De Lelystadse Uitdaging daagde jongeren uit mee te denken over mooie dromen voor een ander. De artiesten, die optraden, zijn jongeren die met JTL meedoen en bij Triade zagen de jongeren bij welke activiteiten voor cliënten zij kunnen helpen. Buiten stonden de dierenambulance en de Buurjongens met heerlijke pizza’s.

Het succes van het event en het goede nieuws maakt dat Meet the Future volgend jaar een 2e editie krijgt!