Aan de slag tijdens NL Doet

23 februari 2024

Wij doen op vrijdag 15 maart mee aan de grootste vrijwilligersactie van het land: NL Doet. Onze collega’s steken die dag op vijf verschillende plekken in Lelystad de handen uit de mouwen. ‘Mooi dat we op deze manier van betekenis kunnen zijn voor inwoners en maatschappelijke organisaties in onze stad’, zegt manager Mirella Dijks van Welzijn Lelystad.

Bloembakken schilderen

Bij woonzorgcentrum de Uiterton helpen collega’s met het in elkaar zetten en het schilderen van nieuwe bloembakken en bij Hanzeborg met het aankleden en decoreren van een van de zalen. De Groene Sluis krijgt hulp met het schilderen meubels en het opzetten van een grote tent buiten. De Ruiltuin heeft die dag de grote voorjaarsbeurt van de tuin gepland staan. Theatervereniging JTL kan rekenen op extra handen bij het schilderen van de decorstukken en het planten van bloemen.

De Vrijwilligerscentrale

Wij ondersteunen maatschappelijke organisaties en inwoners bij het vinden van de juiste match. De Vrijwilligerscentrale stimuleert alle vormen van vrijwillige inzet in Lelystad.  Naast alle organisaties die al verbonden zijn aan het platform, werkt de Vrijwilligerscentrale samen met NLvoorElkaar, Werkbedrijf Lelystad, Sportbedrijf Lelystad en de gemeente Lelystad.

Vrijwilligers zijn onmisbaar

‘Vrijwilligers zijn onmisbaar in de samenleving’, vertelt Mirella Dijks. ‘Dankzij de inzet van vele vrijwilligers kunnen inwoners langer zelfstandig functioneren en meedoen in de samenleving. Het doen van vrijwilligerswerk is goed voor je gezondheid, je blijft langer fit en je ontmoet nieuwe mensen.’