PPEP4ALL training

13 september 2022

Patiënt en Partner Educatie Programma voor mensen die lijden aan de ziekte van parkinson. De PPEP4ALL-training vormt een aanvulling op de medische behandeling.

Een oPPEPper voor ‘de patiënt en partner’

De PPEP4ALL-training vormt een aanvulling op de medische behandeling. Het programma richt zich op zowel de persoon met de ziekte van parkinson als ook op zijn of haar partner. Vrijwel iedere parkinsonpatiënt en zijn omgeving krijgt te maken met psychische en psychosociale gevolgen. PEPP4ALL beoogt handvatten te bieden, te leren omgaan met de psychosociale gevolgen. Het doel van de cursus is het verminderen van psychologische en sociale problemen van de patiënt en de partner om daarmee de kwaliteit van leven van beiden positief te beïnvloeden. De focus ligt op mogelijkheden ondanks de beperkingen, op acceptatie en het bevorderen van de autonomie en zelfredzaamheid van zowel de patiënt als de partner.

De PPEP4ALL- cursus bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten in groepsverband. Elke bijeenkomst duurt 2 uur. Er zijn aparte groepen voor patiënten en partners. De groepen zijn tegelijkertijd en op dezelfde locatie. Zowel de patiënt- als partnergroep bestaat uit 6 tot 10 deelnemers.