Buurtkamer Coloriet de Hoven

08 juni 2023

Samen met Coloriet zijn we gestart met een buurtkamer op dinsdag en donderdag in Coloriet de Hoven. ‘We zijn blij met deze samenwerking en we hopen dat veel mensen hun weg naar de buurtkamer vinden’, zegt manager Mirella Dijks van Welzijn Lelystad.

Elkaar ontmoeten

De buurtkamer is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en je vindt ze door heel Lelystad.  Sinds kort dus ook in Coloriet de Hoven. Belangstellenden kunnen gewoon binnenlopen om andere mensen uit hun wijk te ontmoeten, en om mee te doen met verschillende leuke activiteiten. ‘We onderzoeken graag samen met inwoners wat zij nodig hebben en hoe wij hen hierin kunnen ondersteunen. Ook organiseren we workshops en cursussen met als thema eenzaamheid, gezonde leefstijl of vrijwilligerswerk’, legt Mirella Dijks uit.

Mooi initiatief

Welzijn Lelystad en Coloriet werkten in het verleden ook samen voor de buurtkamer in woonzorgcentrum De Hoven. Deze buurtkamer werd altijd goed bezocht, maar stopte mede door corona. Buurtwerkers en bewoners gaven aan de buurtkamer te missen. Voor beide organisaties reden om dit mooie initiatief nieuw leven in te blazen.

‘Het is heel fijn dat de buurtkamer weer terug is op onze locatie’, vertelt een coach welzijn bij Coloriet de Hoven. ‘Zo geven we buurtbewoners en bewoners van ons woonzorgcentrum de mogelijkheid elkaar nog vaker te ontmoeten op een gezellige manier. Het is een mooie toevoeging op alle activiteiten die we al organiseren voor onze bewoners en buurtbewoners. Ons wijkplein wordt zo een nog bruisendere plek waar iedereen van harte welkom is!’

Zes buurtkamers

Belangstellenden zijn dus van harte welkom in een van de buurtkamers; de koffie en thee staat altijd klaar. Lelystad telt in totaal 6 buurtkamers: De Dukdalf (dinsdag tot en met vrijdag), De Waterbever (dinsdag en donderdag), De Windhoek (woensdag), De Hanzeborg (vrijdag), Atolplaza (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag) en nu dus ook Coloriet de Hoven (dinsdag en donderdag). Alle buurtkamers zijn open van 10.00 tot 15.00 uur en voor iedereen toegankelijk.