Cursus ‘Creatief Leven’

30 maart 2021

Iedereen is wel eens eenzaam… dus daar doen we wat aan!

Herken je dat, als er niemand thuis is, of dat je niet lekker in je vel zit. Dan kun je je even alleen voelen. Maar je hebt ook langdurige eenzaamheid. Dat ervaren best veel mensen. Je staat daar dus niet alleen in. Maar als het (te) lang duurt wordt het problematisch. Het beklemt je en kan leiden tot een ongezonde leefstijl. Je levensverwachting kan tot wel tien jaar verminderen.

Verbinding zoeken, hoe doe ik dat?

Toch is dit gevoel van eenzaamheid ook een signaal om verbinding te zoeken. Maar hoe doe je dat? Met het cursusprogramma ‘Creatief Leven’ biedt Welzijn Lelystad je houvast en vaardigheden om met of tussen anderen weer het gevoel te hebben dat je ertoe doet. 

Wat houdt het cursusprogramma ‘Creatief Leven’ in?

In acht weken ga je op onderzoek, naar jezelf. ‘Wie ben je, wat wil je en wat kun je?’ Al deze vragen komen voorbij. Met elkaar zoeken we naar je waarden, wensen en behoeften en geven we op een positieve manier weer regie over je leven. We maken een plan om datgene wat je wilt ook echt te doen. De cursus wordt gegeven in groepsverband, maar je krijgt ook opdrachten mee naar huis. 

Leuk en leerzaam, als je maar wilt meedoen!

‘Creatief Leven’ is vooral een leuke cursus, maar natuurlijk zal niet alles eenvoudig zijn. Je komt jezelf wel eens tegen. Als je ervoor gaat, kun je een heleboel bereiken en ga je je prettiger voelen. Dus zet de stap en over acht weken zal je zien hoe blij je bent dat je de stap genomen hebt.

Aanmelden en informatie

Neem contact op met onze buurtwerkers Anna Rijpsma en Suzy Nageswar, (0320) 707159 of buurtwerk@welzijnlelystad.nl.

Deelnamekosten: €35,00 voor het lesboek en lesmaterialen.

“Goede voornemens zijn overbodig. Doe gewoon één stap in de goede richting en wees trots op jezelf. En nog eens. En nog eens.”