Dag van de Ouderen: “De middag van mijn leven”

20 oktober 2022

Op zaterdag 1 oktober is de internationale Dag van de Ouderen weer gehouden, ook in Lelystad. Het was een dag met veel muziek, lekkernijen en gezelligheid. Er waren in het stadhuis bijna 400 ouderen uit Lelystad aanwezig. Zoals een van hen zei: “Het was de middag van mijn leven”.

Om 10.00 uur stonden de bezoekers klaar om naar binnen te gaan voor een veelzijdige dag. Op het programma stonden de Lelystadse zanger Roy Oostweegel, de koren Expression en Tijdloos en het Sportbedrijf verzorgde Zitdans. Daarnaast waren er creatieve workshops en een informatiemarkt. Tussendoor sprak wethouder Sjaak Kruis mooie woorden en verzorgde onze stadsdichter Thomas Gerla een voordracht. De dag werd afgesloten met een vrolijk optreden van Ed Palermo.

Organisatie en ondersteuning

De organisatie van deze dag was in handen van De OSOL, het Sportbedrijf Lelystad en Welzijn Lelystad, maar was niet mogelijk zonder de hulp van vele anderen. Zo was de gemeente Lelystad actief betrokken, werden er workshops verzorgd door Open je Hart, Challenge UP en de Kubus. Materialen zijn gedoneerd door Vilton en de leden van de Lelystadse Fotoclub maakten deze dag foto`s. Bovenal was de hulp van de 30 vrijwilligers deze dag onmisbaar.

Namens de aanwezige ouderen en de organisatie bedanken wij allen voor hun bijdrage en inzet.