Succesvolle Dag van de Ouderen

06 oktober 2023

De Dag van de Ouderen was dit jaar een groot succes. Zo’n 400 ouderen genoten zichtbaar van het voor hen samengestelde programma in het stadhuis in Lelystad. Mede dankzij het Lelystadse bedrijfsleven, dat een mooie bijdrage leverde aan deze dag.

Bedrijfsleven sponsort

De prijzen van de loting zijn gesponsord door lokale bedrijven. Het Leonardo Hotel, Agora Theater, Ekris BMW Lelystad, Restaurant Applaus, Hotel de Lange Jammer, Van der Valk Hotel Lelystad, Tasty Wok, Restaurant Steak van De Keizer en Kok Experience ‘We bedanken de Lelystadse Uitdaging voor het vinden van de juiste matches’, zegt Ronnie Lans.

Gevarieerd programma

‘Ja, het was een geslaagde dag’, blikt Ronnie Lans van Welzijn Lelystad tevreden terug. ‘Het was drukker dan verwacht en ik zag vooral heel veel blije gezichten.’ Er was een gevarieerd programma met optredens van het Bataviakoor en zanger Roy Oostweegel, een lezing van boswachter Tim, een loting, workshops, koffie, thee en een lunch. ‘Heel mooi om de oudere inwoners van Lelystad een leuke en gezellige dag te bezorgen. Ik wil graag alle vrijwilligers bedanken, zonder hen was deze dag niet mogelijk geweest.’

Mooie verbinding

Wethouder Rinze Broekema opende de Dag van de Ouderen. ‘Ik ben ontzettend trots om te zien dat er zoveel voor ouderen in onze stad wordt georganiseerd. Een dag als vandaag zorgt voor een mooie verbinding tussen ouderen en de vele initiatieven in de stad.’

Uitgebreid programma

De Internationale Dag van de Ouderen wordt ieder jaar uitgebreid gevierd met veel muziek en gezelligheid. Welzijn Lelystad en OSOL organiseren de dag in Lelystad. Andere organisaties leveren een bijdrage bijvoorbeeld door een stand te bemannen, een activiteit aan de bieden of met een financiële bijdrage.