Een geslaagde Jonge Moederdag

21 juni 2021

Vrijdag 18 juni heeft de eerste Jonge Moederdag van Welzijn Lelystad plaatsgevonden, speciaal voor moeders tussen de 15 en 27 jaar. Deze dag werd aangeboden door de Jongerencoaches en het Jongerenwerk van Welzijn Lelystad in samenwerking met Young Community van het MBO College Lelystad. 

Het was een stralende dag met allerlei leuke activiteiten op Kinderboerderij ‘De Dierenweiden Stadspark’. Tijdens deze dag waren er diverse activiteiten speciaal voor de kinderen en hun moeder. En wat hebben de kinderen genoten! Ze werden geschminkt, ze konden blikgooien en vervolgens een cadeautje grabbelen én de dieren konden gevoerd worden. Er was eten en drinken dat langsgebracht werd door de jongeren van Challenge Up en wat werd gesponsord door Flevosap. 

Er is door verschillende partijen in Lelystad samengewerkt, waaronder het Flevodrome, die de bewegwijzering heeft gemaakt voor een mooie aankleding. Daarbij konden de moeders gratis kleding en speelgoed kiezen voor hun kinderen, wat aangeboden werd door het IDO. Ook konden de kinderen verschoond worden op de speciale verschoontafel van de Limonadebrigade waarbij de moeders wat informatie kregen over onder andere de bibliotheek. 

Aan het eind van de middag kregen de moeders een goodiebag mee met allerlei spullen, waaronder een leuk prentenboek van de Voorleesexpress, om zo samen met hun kind te kunnen lezen. Dat de moeders als reactie op de goodiebag “Nog meer?!” zeiden, gaf aan dat zowel de moeder als hun kind goed verwend zijn.

Er wordt teruggekeken op een geslaagde dag, waarbij de verschillende jonge moeders zich aangemeld hebben voor de vervolgactivtiteiten, waarbij ze zelf ook met ideeën mogen komen om met de groep te ondernemen.

Ken of ben je een jonge moeder tussen de 15 en 27 jaar en wil je graag meedoen met de activiteiten? Dat kan! Meld je dan aan bij Esther de Graaf via e.degraaf@welzijnlelystad.nl of door te appen naar 06 43053391.