Geslaagde watersportweek jonge mantelzorgers

20 juli 2021

Afgelopen week hebben 24 jonge mantelzorgers in de leeftijd van 8 t/m 13 jaar genoten van een prachtige watersportweek.Jonge mantelzorgers groeien op met een broer, zus of ouder met een ziekte of beperking en op vakantie gaan is dan niet vanzelfsprekend of voor sommigen zelfs onmogelijk. Ook voor de ouders is fijn om te weten dat hun kind een gezellige week heeft. “Het is hier superleuk” en “het eten tussen de middag was zo lekker” zijn maar een paar van de vele positieve reacties die er waren te horen.

Rotary Lelystad en Rotary Batavia bieden deze watersportweek jaarlijks aan bij Surfschool Paradiso aan het Lelystadse Bovenwater. Zeilen, surfen, kanoën, suppen, skelteren, midgetgolfen zorgeden voor veel plezier en ontspanning. Lunches werden verzorgd Hajé Aalscholvers, AH Voorhof, VN Apotheek en restaurant De Brass.

Welzijn Lelystad kijkt tevreden terug op de week. “Mooi om te zien wat je voor jeugd kunt betekenen als je ondernemers, Paradiso, Rotaryclubs en Welzijn Lelystad met elkaar verbindt en in goede samenwerking ieder doet waar hij goed in is“, aldus Wouter Biesmans en Liesbeth Krouwel van Welzijn Lelystad. “Deze jongeren hebben een onvergetelijke week beleefd waar ze nog een hele tijd van kunnen nagenieten”.