Patiëntsupport

Als een patiënt naar het ziekenhuis moet of andere zorgafspraken heeft, dan is het prettig dat er iemand meegaat. Maak gerust gebruik van Patiëntsupport. Dit zijn speciaal opgeleide vrijwilligers. Zij gaan met bewoners en cliënten mee naar het ziekenhuis, ook buiten Lelystad. Deze vrijwilligers bieden steun en helpen om alle informatie te begrijpen en over te dragen aan de zorg.

Regel je aanvraag eenvoudig online. Goed om te weten: er zijn geen wachtlijsten.

Wil jij vrijwilliger worden?

Als vrijwilliger is het belangrijk dat je je kunt inleven in de hulpvraag, dat je kunt meeleven met de patiënt en de draad van het gesprek kan vasthouden. Na de afspraak controleer je of de patiënt de informatie begrijpt, Je hebt ook oog voor het (emotionele) effect van het gesprek en eventuele overdracht naar familie of betrokkenen van de zorginstelling. We vragen je om je te houden aan de regels en afspraken die verwerkt zijn in het vrijwilligerscontract.

Wij vertellen je graag wat deze mooie vrijwilligersfunctie inhoudt. Neem gerust contact op met een consulent informele zorg via (0320) 707159 of zorgvrijwilligers@welzijnlelystad.nl. Je kunt je hier ook aanmelden.

Aanvraag patiëntsupport